Γερμανία – Σολτς: Κακό το εκλογικό αποτέλεσμα και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα

Γερμανία – Σολτς: Κακό το εκλογικό αποτέλεσμα και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτα, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς του εταίρους, μετά το δυσμενές αποτέλεσμα για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού. Προανήγγειλε επίσης απόφαση εντός Ιουνίου σχετικά με την στήριξη ή όχι της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την παραμονή της στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Το σημείο αναφοράς της δουλειάς μας θα πρέπει τώρα να είναι η βελτίωση του κλίματος μέχρι τις ομοσπονδιακές εκλογές», δήλωσε ο κ. Σολτς και παραδέχθηκε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν κακό και για τα τρία κυβερνητικά κόμματα». Ο καγκελάριος εστίασε ιδιαίτερα στις ψήφους υπέρ ακροδεξιών λαϊκιστικών κομμάτων, τόσο στην Γερμανία όσο και σε άλλες χώρες. «Πρέπει να ανησυχούμε για αυτό. Δεν πρέπει να το συνηθίσουμε και καθήκον μας είναι να προσπαθούμε πάντα να το περιορίζουμε». Υπάρχει όμως στην Ευρώπη, συνέχισε, «σαφής πλειοψηφία για τα κόμματα που είναι σταθερά προσηλωμένα στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα στηρίξει την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για μια δεύτερη θητεία, ο Όλαφ Σολτς απέφυγε να απαντήσει, εξήγησε πάντως ότι «αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτόν τον μήνα – αποφασίζουμε επομένως γρήγορα» και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει λόγος να περιμένει κανείς πολύ.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Με αιχμές κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ονούφριου Κουλλά, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για απαξιωτικό πολιτικό λόγο και ζητώντας απαντήσεις από την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE