ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία - Δημοσκόπηση: Το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν είναι το δημοφιλέστερο στη χώρα ενόψει των εκλογών

Γαλλία - Δημοσκόπηση: Το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν είναι το δημοφιλέστερο στη χώρα ενόψει των εκλογών

Ο ακροδεξιός "Εθνικός Συναγερμός" της Μαρίν Λεπέν είναι το δημοφιλέστερο κόμμα στη Γαλλία ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών που προκήρυξε ο πρόεδρος Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της IFOP για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match που δημοσιεύτηκε σήμερα, με 36% των ερωτηθέντων να απαντούν ότι ελπίζουν να κερδίσει το κόμμα αυτό.

Ερωτηθέντες ποιό κόμμα θεωρούν πιθανότερο νικητή των εκλογών που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους--στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου--60% απάντησαν τον "Εθνικό Συναγερμό".

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αιφνιδίασε την Κυριακή το βράδυ διαλύοντας τη γαλλική βουλή και προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά τον θρίαμβο στις ευρωεκλογές του Εθνικού Συναγερμού (Rassemblement national- RN, ακροδεξιά). Ο Εθνικός Συναγερμός εξασφάλισε το διπλάσιο ποσοστό ψήφων στις ευρωεκλογές σε σύγκριση με το κυβερνών κόμμα Αναγέννηση (31,36% έναντι 14,60%).

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top