Δύο ημέρες στο κελί 25χρονος για την υπόθεση εμπρησμού μπάλων σανού

Δύο ημέρες στο κελί 25χρονος για την υπόθεση εμπρησμού μπάλων σανού

Διάταγμα κράτησης δύο ημερών εξέδωσε σήμερα Τρίτη το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 25χρονου προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση εμπρησμού μπάλων σανού, απειλής και αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη, επίθεσης εναντίον αστυνομικού καθώς και απόδρασης.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου το Σάββατο στις 23:00 το βράδυ, εκδηλώθηκε φωτιά σε σωρό από μπάλες σανού στην περιοχή χωριού της Πόλης Χρυσοχούς ιδιοκτησίας 56χρονου Τουρκοκύπριου.

Η φωτιά κατέστρεψε 151 μπάλες σανού συνολικής αξίας 18.875 ευρώ και κατά τις έρευνες και τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν κυρίως κατά την επόμενη ημέρα το πρωί με την συνεργασία της πυροσβεστικής υπηρεσίας διαφάνηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Νικολάου το βράδυ κατά την εκδήλωση της φωτιάς και ενώ βρίσκονταν εκεί και μέλος της Αστυνομίας, 25χρονος ο οποίος διαμένει στην περιοχή και εντοπίστηκε στο μέρος, κρίθηκε ως ύποπτος και όταν κλήθηκε από τον αστυνομικό που βρίσκονταν εκεί για σκοπούς ελέγχου, ο νεαρός ο οποίος φέρεται να τελούσε σε κατάσταση μέθης, αντιστάθηκε στον έλεγχο εξέφρασε απειλές και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Ο κ. Νικολάου πρόσθεσε ότι ο 25χρονος αντιστάθηκε και τελικά κατάφερε και απέδρασε. Εναντίον του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης τόσο ως ύποπτος για τον εμπρησμό των μπάλων σανού, αλλά και για τα αδικήματα που διέπραξε στην παρουσία του αστυνομικού, δηλαδή της ανησυχίας σε κατάσταση μέθης, απειλής και αντίστασης κατά την νόμιμη σύλληψη, επίθεσης εναντίον αστυνομικού καθώς και απόδρασης.

Μετά από εξετάσεις η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του 25χρονου την Δευτέρα στην Πάφο και ακολούθως τέθηκε υπό διήμερη προσωποκράτηση.

Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE