Χαριλάου για κατάρρευση οροφής Γ.Ν.Παραλίμνι: «Ο ΟΚΥπΥ έχει την ευθύνη συντήρησης - Μηχανικοί ψάχνουν τα αίτια»
11.06.2024 - 13:22
Εικόνες οι οποίες τρομάζουν και σοκάρουν, όταν τη Δευτέρα κατέρρευσε μέρος οροφής από το παλιό Νοσοκομείο Παραλιμνίου, το οποίο λειτουργεί ως κέντρο Υγείας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας γυναίκας.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου, μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση Τώρα», ανέφερε πως πρόκειται για πτώση ψευδοροφής μαζί με σοφάδες, πιθανόν λόγω υγρασιών. Εν συνεχεία τόνισε ότι λόγω της κατάρρευσης, αυτή τη στιγμή το κτίριο δεν λειτουργεί.
Διευκρίνισε ότι την διερεύνηση για το εν λόγω περιστατικό θα αναλάβουν ειδικοί μηχανικοί, οι οποίοι θα εξακριβώσουν και αποφανθούν ποιοι είναι οι λόγοι κατάρρευσης.
Ερωτηθείς ποιος έχει την ευθύνη συντήρησης,ο κ.Χαριλάου απάντησε ότι ο υπεύθυνος είναι ο ΟΚΥπΥ. Σε ερώτηση πότε ήταν η τελευταία φορά συντήρησης του εν λόγω κτιρίου ο κ.Χαριλάου ανέφερε ότι δεν γνωρίζει ακριβώς την ημερομηνία, εξήγησε ωστόσο ότι η συντήρηση γίνεται κάθε χρόνο.
Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής η κατ’ άρθρον συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορά τη θέσπιση νέου Συστήματος Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών, με τον Πρόεδρό της, Παύλο Μυλωνά, να αναφέρει πως αυτό θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στα μέσα Δεκεμρίου .