ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Χειροπέδες σε 41χρονο για τρεις υποθέσεις εμπρησμού - Έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητα και πύργο μετάδοσης στον ιππόδρομο

Χειροπέδες σε 41χρονο για τρεις υποθέσεις εμπρησμού - Έβαλε φωτιά σε αυτοκίνητα και πύργο μετάδοσης στον ιππόδρομο

Στο πλαίσιο της διερεύνησης πρόσφατων εγκληματικών ενεργειών, η Αστυνομία διενήργησε σήμερα συντονισμένη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη 41χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τουλάχιστον τρεις υποθέσεις εμπρησμών, που διαπράχθηκαν στην επαρχία Λευκωσίας. Παράλληλα διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες και υποστατικά άλλων τριών προσώπων.

Ο 41χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα σήμερα δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων, που εκδόθηκαν εναντίον του. Τη σύλληψη του, ακολούθησαν έρευνες στην οικία και τα υποστατικά του 41χρονου, στη Λευκωσία, όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια, μεταξύ των οποίων τέσσερα κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για άναμμα φωτιάς.

Εναντίον του 41χρονου, διερευνώνται συνολικά τρεις υποθέσεις εμπρησμών. Δύο από αυτές διερευνώνται από το ΤΑΕ Λευκωσίας και η τρίτη από το ΤΑΕ Μόρφου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που συνέλεξε το ΤΑΕ Λευκωσίας, ο 41χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση εμπρησμού του πύργου μετάδοσης ιπποδρομιακών συναντήσεων, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της 26ης Μαΐου 2024, στο χώρο του Ιπποδρόμου, στον Άγιο Δομέτιο.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4.30π.μ. και κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα.

Μαρτυρία που επίσης κατέχει το ΤΑΕ Λευκωσίας, φέρεται να εμπλέκει τον 41χρονο και σε υπόθεση εμπρησμού δύο αυτοκινήτων, που διαπράχθηκε στις 30 Μαΐου 2024.

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3π.μ. της 30ης Μαΐου, σε δύο οχήματα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα σε δρόμο, στον Άγιο Δομέτιο. Από τη φωτιά, που κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα δύο οχήματα υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, με τη χρήση εύφλεκτης ύλης.

Την ίδια στιγμή ο 41χρονος φέρεται να εμπλέκεται και στην υπόθεση εμπρησμού οχήματος, που διαπράχθηκε στις 4 Ιουνίου 2024, σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας και διερευνάται από το ΤΑΕ Μόρφου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 3.15π.μ., σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο, στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της οικίας του 79χρονου ιδιοκτήτη του.

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές στο μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τέθηκε κακόβουλα.

Ο 41χρονος συλληφθέντας παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα εφταήμερης κράτησης.

*κεντρική φωτογραφία - αρχείο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top