ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραστηριοποιείται και στο Ισραήλ ο Τουρκο-εβραίος επιχειρηματίας που τελεί υπό κράτηση στην ΚΔ

Δραστηριοποιείται και στο Ισραήλ ο Τουρκο-εβραίος επιχειρηματίας που τελεί υπό κράτηση στην ΚΔ

Κατοικίες για εποίκους στις περιοχές που κατέχει το Ισραήλ στη Δυτική Όχθη και στα Υψώματα του Γκολάν κατασκευάζει ο Τουρκο-εβραίος επιχειρηματίας Σάιμον Αϊκούτ, διευθυντής της εταιρείας AFIK Group που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο οδόφραγμα της Δερύνειας ενώ περνούσε στις ελεύθερες περιοχές για να ταξιδέψει στο Ισραήλ από το αεροδρόμιο της Λάρνακας. Ο Αϊκούτ τελεί υπό 5νθημερη κράτηση και θα παρουσιασθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και πάλι, μεθαύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα μεταδίδει σήμερα αυτούς τους ισχυρισμούς του δημοσιογράφου Εμίρ Αμπντουλραχμάν Μπουλούτ στην Independent Türkçe. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Αϊκούτ έχει υπηκοότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας, του ψευδοκράτους, της Πορτογαλίας και του Ισραήλ και πως έγιναν παράπονα στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας και από Ελληνοκύπριους των οποίων λεηλάτησε τις περιουσίες και από ξένους που αγόρασαν επαύλεις και δεν έλαβαν τίτλους ιδιοκτησίας.

Στο μεταξύ, η Γενί Μπακίς αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου της ένωσης Τουρκοκυπρίων εργοληπτών οικοδομικών έργων, Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ, ο οποίος υποστήριξε ότι άρχισε να αποκτά περισσότερη σημασία η λύση του Κυπριακού, καθώς πλέον άρχισε να έρχεται στην επιφάνεια το φυσικό αέριο και πρόσθεσε ότι εισερχόμαστε σε μια διαδικασία αναφορικά με τη διαδρομή από την οποία θα περάσει το αέριο και το μερίδιο που πρέπει να πάρει ο καθένας.

«Το να προσπαθούν να συλλάβουν κάποιον εν μέσω αυτής της περιόδου είναι κατ’ εμένα προβοκάτσια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος άλλος εργολάβος που αναμένεται να συλληφθεί, αλλά εμείς ως εργολάβοι δεν θα το αφήσουμε αυτό το θέμα. Ο Σάιμον Αϊκούτ και η επωνυμία Caesar είναι μέλη της ένωσης εργοληπτών. Θα τους στηρίξουμε μέχρι τέλους. Διότι τα πεπραγμένα του είναι ορθά σύμφωνα με το εσωτερικό δίκαιο της τδβκ» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Το θέμα τέθηκε και στην ατζέντα της «πλατφόρμας οικονομικών οργανώσεων» και θα καθορίσουν μια κοινή στρατηγική, είπε.

Υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που θα ενδιέφερε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι το ΕΔΑΔ υπέδειξε για το περιουσιακό την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» και υποστήριξε πως «το να αναζητούνται οδοί πέραν αυτής δεν ωφελεί τίποτα άλλο παρά να βλάπτει την ειρηνευτική διαδικασία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top