ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Οργή για τον δολοφόνο της 11χρονης - «Θα ζούσε η Βασούλα αν τον είχαν φυλακή» - Δείτε βίντεο

Ηλεία: Οργή για τον δολοφόνο της 11χρονης - «Θα ζούσε η Βασούλα αν τον είχαν φυλακή» - Δείτε βίντεο

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από την άγρια δολοφονία της μικρής Βασιλικής στην Ηλεία από τον 37χρονο θείο της που την παρέσυρε με σκοπό να την βιάσει και τελικά την δολοφόνησε όταν το κορίτσι αντιστάθηκε στις αρρωστημένες του ορέξεις.

Την ίδια ώρα το σοκ μετατρέπεται σε οργή με τα όσα αποκαλύπτονται για τον 37χρονο ο οποίος πριν 7 χρόνια είχε βιάσει την 14χρονη τότε ξαδέρφη της Βασιλικής στο ίδιο χωριό στη Μυρτιά Ηλείας.

Κυκλοφορούσε ελέύθερος

Επί 7 χρόνια ο 37χρονος δολοφόνος της μικρής Βασιλικής κυκλοφορούσε ελεύθερος, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια φυλακή.

Το αδιανόητο αυτό γεγονός προκάλεσε την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα, η οποία και ζήτησε τον Πειθαρχικό έλεγχο και της έδρας του Μικτού Ορκωτού Ζακύνθου που τον καταδίκασε, αλλά του έδωσε αναστολή, και μάλιστα πρόκειται τρεις γυναίκες δικαστές και μία εισαγγελέα.

Το χρονικό της φρίκης από το 2017

Ήταν Μάρτιος του 2017 όταν ο δράστης οδήγησε με τη βία το 14χρονο τότε κορίτσι, συγγενή της 11χρονης, σε ερημική παραλία, όπου και τη βίασε.

Παρά το γεγονός ότι το παιδί αντιστάθηκε και του κατάφερε γρατζουνιές στα χέρια, ο 37χρονος έκανε πράξη τις αρρωστημένες σκέψεις του πάνω στο κορμάκι της.

Η αδελφή της 14χρονης μιλά στο MEGA και ξεσπά:  «’Δε θα πω τίποτα’, του λέει, ‘αρκεί να πάω στο σπίτι μου’, γιατί αυτός ήθελε να τη σκοτώσει. Την είχε πιάσει από το λαιμό και ήθελε να τη σκοτώσει. Τη βίασε και μετά από αυτό της λέει ‘θα σε σκοτώσω’ και του είπε ‘μη με πειράξεις, θα πάω σπίτι και δε θα πω τίποτα σε κανένα’. Έτσι την άφησε».

«Η αδερφή μου φώναζε»

Ο αδελφός της 14χρονης φέρνει ξανά στη μνήμη του τον εφιάλτη που πέρασε το κορίτσι τους στα χέρια του.

«Ήταν 9 παρά, πέρναγε η αδελφή μου, και σταματάει αυτός και παίρνει την αδελφή μου στο μηχανάκι. Η αδελφή μου έσκουζε, φώναζε ‘άσε με, άσε με’».

Την ίδια ημέρα κιόλας το 2017, η ανήλικη μαζί με τον πατέρα της κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και σχηματίσθηκε δικογραφία.

To 2020 ο 37χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ζακύνθου σε 9 χρόνια κάθειρξη για το βιασμό της ανήλικης, χωρίς ωστόσο να μείνει ούτε μία ημέρα στη φυλακή.

Η αδιανόητη απόφαση

Το δικαστήριο χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία τον άφησε ελεύθερο με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και της απαγόρευσης να πλησιάζει την 14χρονη μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο. Ορίστηκε δικηγόρος και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε, γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025, αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα με θύμα την 11χρονη ανιψιά του.

Η οργή ξεχειλίζει στο χωριό των δύο κοριτσιών, ενώ κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος νόμος άφησε ένα βιαστή ανηλίκων να κυκλοφορεί ατιμώρητο.

«Αν ήταν φυλακή θα ζούσε το παιδί μας»
Οι γονείς της 11χρονης ξεσπούν μιλώντας στο MEGA. , «Άμα ήταν μέσα στη φυλακή, τώρα θα ζούσε το παιδί μας», λένε με πόνο ψυχής. «Αυτή η Έδρα που ανέλαβε για βιασμό αυτόν που σκότωσε το κορίτσι μου, τον έβαλε φυλακή κι από 18 χρόνια τον «κατέβασε» στα εννιά. Αφού ήταν υπόθεση βιασμού, γιατί δεν πήγε φυλακή;».

«Άμα ήταν μέσα, τώρα θα ζούσε το παιδί μου. Δεν το πήρα χαμπάρι ότι μου το πήρε το κορίτσι μου. Το κοριτσάκι μου δεν έμπαινε μέσα στο αμάξι του χωρίς να είναι η παιδική μου φίλη, η γυναίκα του δηλαδή», συνέχισε.

«Θα ήθελα να τον κοιτάζω στα μάτια και να τον ρώταγα για ποιο λόγο το έκανε αυτό στο κορίτσι μου… Να μου έδινε μια απάντηση», είπε η μητέρα ξεσπώντας σε κλάματα στην κάμερα του «Live News».

 

Κυνικός και αμετανόητος

Με τρόπο κυνικό, ο θείος της 11χρονης παραδέχθηκε ότι την σκότωσε, όταν η Βασιλική του είπε πως θα μιλήσει στους γονείς της.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο», είπε ο 37χρονος.

Ο 37χρονος χτύπησε το μικρό κορίτσι με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης. Υπήρχαν, όμως, τραύματα στα χέρια του παιδιού, γεγονός που φανερώνει πως η ανήλικη προσπαθούσε να αμυνθεί.

Η Βασιλική έδωσε μάχη με τον δολοφόνο της για να κρατηθεί στην ζωή. Ένα κορίτσι, που γεννήθηκε μαχήτρια.

«Αυτό το κοριτσάκι όταν γεννήθηκε, γεννήθηκε με πρόβλημα στο συκώτι. Είχε καρκίνο. Έκατσα τρεις μήνες στο Ρίο. Καλύτερα να μου το έπαιρνε ο Θεός όταν ήταν άρρωστο, παρά αυτό το πράγμα», είπε η μητέρα της 11χρονης.

 

Την σκότωσε και πήγε για ύπνο

Σε ερασιτεχνικό βίντεο από κινητό λίγη ώρα πριν δολοφονηθεί η Βασιλική, φαίνεται το κορίτσι να πλένει το μαύρο αυτοκίνητο του 37χρονου με τον δράστη στην αυλή του σπιτιού της. Σε αυτό το όχημα, το οποίο οι γονείς της είχαν πουλήσει στον δράστη πριν από μερικά χρόνια, θα μπει η 11χρονη.

Ο δράστης θα την οδηγήσει 30 χιλιόμετρα μακριά, εκεί οπού θα αποπειραθεί να την βιάσει και στη συνέχεια θα την σκοτώσει και θα πετάξει στα χωράφια το άψυχο κορμί της.

Μετά την δολοφονία και αφού ξεφορτώθηκε το μαχαίρι, ο 37χρονος επέστρεψε στο σπίτι του όπου και κοιμήθηκε ενώ το πρωί της Δευτέρας πήγε στην οικογένεια της Βασιλικής. Έκανε πως δεν ξέρει τίποτα ενώ ανέβασε και φωτογραφία της ανήλικης στο facebook κάνοντας έκκληση για τον εντοπισμό της.

Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, της απόπειρας βιασμού ανηλίκου, της άπραγης ανηλίκου, της οπλοχρησίας και οπλοκατοχής είναι πλέον ο 37χρονος, ο οποίος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Τι κατέθεσε ο 37χρονος στις Αρχές

«Το πρωί σταμάτησα στο φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και της είπα να πάμε για βόλτα. Μου απάντησε ναι. Κανονίσαμε να πάμε στις 8 το βράδυ», ανέφερε στους αστυνομικούς ο 37χρονος δολοφόνος.

«Όταν έφυγα από το σπίτι της, για να μη μας δουν, πήγα και την περίμενα. Ήρθε με τη θέλησή της. Την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνευρεθούμε», είπε και συνέχισε:

«Μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της. Θόλωσα, την πέταξα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι στο λαιμό και την πλάτη. Την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα στο χωράφι. Εκεί άκουσα ένα “αχ” και μετά τίποτα. Την πέταξα στα καλάμια και πήγα στο σπίτι της μάνας μου».

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top