ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνολικά 676 Ελλαδίτες ενάγουν την Κυπριακή Δημοκρατία – Διεκδικούν πάνω από 120 εκ.

Συνολικά 676 Ελλαδίτες ενάγουν την Κυπριακή Δημοκρατία – Διεκδικούν πάνω από 120 εκ.

Συνολικά 676 είναι οι Ελλαδίτες, ιδιώτες και θεσμικοί επενδυτές, που κινούν αγωγή κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ajot.com (American Journal of Transportation), διεκδικούν μέσω της νομικής οδού περισσότερα από 120 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που αντιστοιχούν με τις απώλειές τους μετά το «κούρεμα» που επιβλήθηκε μετά από τη συμφωνία της Κυπριακής Δημοκρατίας με την  Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, προκειμένου να  διασωθεί οικονομικά η Κύπρος.

Πρόκειται για καταθέτες και κατόχους αξιογράφων της πρώην Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου.

Η κίνηση μέσω της νομικής οδού ήταν γνωστή από τα μέσα Ιουλίου του 2014. Τότε όμως γνωρίζαμε περί 100 επενδυτών και καταθετών. Ο αριθμός που αποκαλύπτει στο πλαίσιο του ρεπορτάζ του η αμερικανική ιστοσελίδα, ωστόσο, είναι πολύ μεγαλύτερος… Όπως μεγαλύτερο είναι –ασφαλώς- και το διεκδικούμενο ποσό.

Οι παραπονούμενοι έχουν κινηθεί νομικά μέσω των διεθνών δικηγορικών οίκων Grant & Eisenhofer, Kessler Topaz Meltzer & Check and Kyros Law και Volterra Fietta.

Η υπόθεση έχει καταχωρηθεί στο Διεθνές Κέντρο Επίλυσης Επενδυτικών Διαφορών που είναι συνδεδεμένο με την Παγκόσμια Τράπεζα. Ένας δικαστής θα οριστεί από τους παραπονούμενους, ένας από την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ένας θα είναι κοινής αποδοχής (αν δεν συμφωνήσουν οι δυο πλευρές για τον τρίτο δικαστή, τότε θα τον ορίσει το ίδιο το σώμα).

Φ.Μ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top