ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κοινοτάρχης στο Ψάθι: «Ήταν όπως τον ανεμοστρόβιλο με φωτιά και προχωρούσε» - Κάηκαν τρία σπίτια - «Υπήρξε ολιγωρία»

Κοινοτάρχης στο Ψάθι: «Ήταν όπως τον ανεμοστρόβιλο με φωτιά και προχωρούσε» - Κάηκαν τρία σπίτια - «Υπήρξε ολιγωρία»

«Τώρα που ξημέρωσε και είδαμε την έκταση της καταστροφής μόνο λύπη και θλίψη μπορούμε να εκφράσουμε», είπε ο κοινοτάρχης του χωριού Ψάθι, Μιχάλης Κυριάκου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο κοινοτάρχης είπε πως το Ψάθι που ήταν ένα μικρό και πράσινο χωριό ειδικά το καλοκαίρι, τώρα βλέπεις μόνο ένα μαύρο τοπίο. Από το σημείο που ήμουν υπάρχει αρκετός καπνός από τη μεριά του Πολέμι και προς τη Χούλου αλλά δεν μπορούσα να δω τι γινόταν. 6:30 τα ξημερώματα ήρθαν τα πρώτα πτητικά μέσα.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει από που ξεκίνησε η φωτιά, είπε ότι υπάρχει ένα ποταμός (αργάκι) στο Πολέμι και είναι 3-4 χιλιόμετρα μακριά από το Ψάθι. Είδαμε τους καπνούς, είδαμε και το αεροπλανάκι του Τμήματος Δασών και χαρήκαμε ότι θα σβήσεις. Έκανε και μια ρίψη. Μετά όμως υπήρξε αρκετή ολιγωρία μέχρι να έρθουν τα υπόλοιπα πτητικά μέσα. Στην περιοχή όμως υπήρχαν ισχυροί άνεμοι. Ήταν κάτι όπως τον ανεμοστρόβιλο με φωτιά και προχωρούσε.

«Υπάρχουν τρία σπίτια σίγουρα κατεστραμμένα και άλλα με πολλές ζημιές».

«Ήμουν στο Πολέμι όταν είδα τη φωτιά. Είδαμε και το πρώτο αεροπλάνο. Πιάσαμε ένα διπλοκάμπινο που έχει πίεση πάνω. Που είναι για μικρά χόρτα όχι για τόσο όγκο φωτιάς. Προσπαθήσαμε αλλά ήταν να καούμε».

Ερωτηθείς αν έχει επικοινωνήσει κάποιος αρμόδιος μαζί του, ο Μιχάλης Κυριάκου είπε ότι χθες η επικοινωνία με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία ήταν συνεχής, επικοινώνησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ στη συνέχεια ήρθε στην περιοχή και ο Υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο κοινοτάρχης της Χούλου, Πέτρος Νεοφυτίδης, περιέγραψε την κατάσταση ως τραυγική. «Όλα μαύρα. Υπάρχουν τώρα μικρές εστίες φωτιές. Η ζημιά έγινε. Ήτανε πολύ δυνατοί οι άνεμοι. Δεν μπορούσε να ελεγχθεί», είπε με μίκρα.

«Τις πραγματικές ζημιές θα τις δούμε σήμερα. Το θετικό είναι ότι δεν θρηνήσαμε θύματα», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες



Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top