LIKE ONLINE

Το κόλπο των 2 λεπτών: Πώς η μέθοδος του Χάρβαρντ θα σε κάνει πιο παραγωγικό και χαρούμενο στη δουλειά σου

Το κόλπο των 2 λεπτών: Πώς η μέθοδος του Χάρβαρντ θα σε κάνει πιο παραγωγικό και χαρούμενο στη δουλειά σου

Σύμφωνα με την επιστήμη αρκούν μόλις δύο λεπτά για να«πατήσεις» τον εσωτερικό σου διακόπτη και να αλλάξεις εντελώς την εργασιακή σου ημέρα.

Οι πολλές ώρες στο γραφείο, τα ατελείωτα meetings, οι υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ μπορεί να σου δημιουργούν άγχος, στρες ή να σε κάνουν να μη νιώθεις καλά. Στη χώρα μας, άλλωστε, δουλεύουμε πάρα πολύ. Αν λάβουμε υπόψη την πρόσφατη έρευνα της Eurostat, μάλιστα, είμαστε οι πρώτοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Όλα αυτά προφανώς ρίχνουν την παραγωγικότητά σου, αλλά και σε κάνουν να μην ευχαριστιέσαι τη δουλειά σου στο βαθμό που θα ήθελες. Ποιο είναι το σημαντικό στην περίπτωση που δουλεύεις πάρα πολύ; Να μάθεις να διαχειρίζεσαι καλά τον χρόνο και την ενέργειά σου, να χρησιμοποιείς καλύτερα τις ώρες της ημέρας και να μπορείς να ολοκληρώνεις εκκρεμότητες και εργασίες με αποτελεσματικό τρόπο. Ο δισεκατομμυριούχος Richard Branson, για παράδειγμα, λέει ότι το να έχεις έναν σκοπό και να εργάζεσαι για να κάνεις τη διαφορά, μεγάλη ή μικρή, είναι ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας.

Το Harvard Business Review, από την πλευρά του, συνιστά το κόλπο των 2 λεπτών του Neil Pasricha, το οποίο είναι μάλλον μια πρακτική που μπορεί να γίνει πρωινή τελετουργία και που όχι μόνο βοηθά στο να έχουμε περισσότερη παραγωγικότητα, αλλά και να έχουμε ευεξία, ικανοποίηση και περισσότερη ευτυχία στην εργασία. Σύμφωνα με το Harvard Business Review, το κόλπο του Pasricha μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τις μέρες σου καλύτερες και πιο ποιοτικές, πιο παραγωγικές, ώστε να απολαμβάνεις περισσότερο τον χρόνο στο γραφείο, κάτι που σίγουρα δεν είναι λίγος.

Το HBR, λοιπόν, εξηγεί ότι το κόλπο του Pasricha είναι να παίρνεις μερικά χαρτάκια ή κάρτες και σε καθεμία από αυτές να γράφεις τα πράγματα στα οποία θα εστιάσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας Και η ιδέα είναι όχι μόνο να τα γράψεις, αλλά και να γίνουν η προτεραιότητά σου για την ημέρα. Αυτό δεν θα σου πάρει πάνω από 2 λεπτά για να το κάνεις στο ξεκίνημα της ημέρας, αλλά σίγουρα θα σε κάνει να γλιτώσεις πολύ χρόνο στη συνέχεια.

«Αυτή η άσκηση «Θα εστιάσω σε…» βοηθά να αναλύσετε τα έργα σας σε μικρότερες, απλούστερες εργασίες», λέει το Χάρβαρντ. Βασικά σε βοηθά στο να γνωρίζεις τους στόχους σου και να τους χωρίζεις σε μικρές εργασίες που μπορείς να κάνεις πιο εύκολα και που σε βοηθούν να κάνεις καλύτερη πρόοδο στην καθημερινότητα, άρα να γίνεσαι πιο παραγωγικός, χωρίς να κουράζεσαι τόσο. Επιπλέον, αυτό σου επιτρέπει να εργάζεσαι με πιο οργανωμένο και τακτοποιημένο τρόπο.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Νεκρός Ελληνοκύπριος – Έρευνες για εντοπισμό του δράστη

Σε συναγερμό τέθηκε η Αστυνομία το βράδυ της Τρίτης (26/06) μετά από πληροφορία για νεκρό πρόσωπο στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top