ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικαστική διαδικασία για Οδυσσέα Μιχαηλίδη: Όλα όσα ειπωθήκαν για τον ρόλο του Γενικού Ελεγκτή

Δικαστική διαδικασία για Οδυσσέα Μιχαηλίδη: Όλα όσα ειπωθήκαν για τον ρόλο του Γενικού Ελεγκτή

Άρχισε σήμερα Τετάρτη, 12 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί η δικαστική διαδικασία για την παύση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μετά από την ομόφωνη απόρριψη της προδικαστικής του ένστασης, από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο.

Όπως ανέφερε στην παρέμβαση του στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο δημοσιογράφος, Γιώργος Χρυσάνθου, προχώρησαν στην αντεξέταση από τον κ. Χρίστο Κληρίδη.

Το πρώτο κομμάτι της δικαστικής διαδικασίας κράτησε δυόμιση ώρες και πρώτα μίλησε ο κ. Καλλής εκ μέρους του κ. Γιώργου Σαββίδη ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη και επικαλέστηκε την πρώτη κόντρα που είχε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης με Γενικό Εισαγγελέα και με τον Κώστα Κληρίδη στις 14 Απριλίου 2014, λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Γενικός Ελεγκτής.

Παράλληλα έγιναν σχετικές αναφορές όπως για παράδειγμα ότι κάνει αυθαίρετες ερμηνείες που αφορούν τόσο τον Γενικό όσο και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, αποφασίζει μόνος του για ποινικά αδικήματα, υποκινεί υπέρ του διαδηλώσεις και κάνει συνεντεύξεις λέγοντας ανακρίβειες, όπως ανέφερε ο κ. Καλλής.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης όπως συμπλήρωσε ο κ. Καλλής, με κάποιο τρόπο βρίσκεται πίσω από μια σελίδα στο facebook στην οποία έχει την φωτογραφία και το όνομα του και στην οποία διοργανώνονται διαδηλώσεις χωρίς ο ίδιος ποτέ να κακίσει πολλά πράγματα που γράφονται σε αυτή τη σελίδα.

Στην συνέχεια μίλησε ο κ. Τζον Τριανταφυλλίδης για περίπου 15 λεπτά, βλέποντας ότι υπάρχει κάτι προσωπικό πίσω από όλο αυτό που γίνεται, λέγοντας ότι στη πραγματικότητα αυτό που κάνει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι απλά την δουλειά του και να προστατεύει τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί και κατ’ επέκταση το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία. 

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι η όλη συζήτηση και η αντιμαχία αφορούσε κυρίως τις αρμοδιότητες του Οδυσσέα Μιχαηλίδη και αν το διεθνές όργανο των ελεγκτών έχει κάποιες υπερεξουσίες.

Επίσης σημείωσε ότι το κλίμα είναι υποφερτό και ήρεμο ενώ υπήρχαν στιχομυθίες μεταξύ Κληρίδη – Σαββίδη στη προσπάθεια να αποδείξει ο ένας στον άλλο τι ισχύει και τι δεν ισχύει.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε:   

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top