Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Μπάιντεν - Αναστασιάδη

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Μπάιντεν - Αναστασιάδη

Ικανοποίηση εξέφρασε κυβερνητική πηγή για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Είπε πως πήγε πολύ καλά και διεξήχθη σε πολύ φιλική ατμόσφαιρα. Κυριάρχησαν οι εξελίξεις στο κυπριακό και τα ενεργειακά.


Στα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας συμπεριλαμβάνονταν κι ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ενεργειακά θέματα, Έιμος Χόκσταϊν.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι από μέρους του αντιπροέδρου Μπάϊντεν αναγνωρίστηκε ο πολύ σημαντικός ρόλος της Κύπρου ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ.

Δεν υπήρξαν δηλώσεις πριν ή μετά τη συνάντηση, ενώ επιτράπηκε η είσοδος των φωτορεπόρτερ μόνο για φωτογράφιση και κινηματογράφηση της υποδοχής.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καλωσόρισε εγκάρδια τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με τους δημοσιογράφους.

Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος Μπάιντεν κι ο πρόεδρος Αναστασιάδης διέσχισαν μαζί την 1η Λεωφόρο για να περάσουν απέναντι στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας πλάι την θωρακισμένη λιμουζίνα του αντιπροέδρου και πίσω τους συνεργάτες τους.

Νωρίτερα το πρωί ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Νοble Energy.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να δώσει συνέντευξη Τύπου στους Ελληνες ανταποκριτές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Τραμπ  επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Ο Τραμπ επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα» - Μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο από το Ισραήλ

Σε επικίνδυνη κλιμάκωση εισέρχεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ, το Ιράν και τις ΗΠΑ να συνεχίζουν τις επιθέσεις. Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να επιδιώκει να πλήξει το Ιράν «πολύ σκληρά την επόμενη εβδομάδα», ενώ την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο. Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE