ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Σε σύγχυση τα κόμματα του κέντρου - Αναλύουν τα αποτελέσματα των εκλογών - Ούτε παραιτήσεις ούτε συνένωση

Αναβρασμός επικρατεί στα κόμματα του κεντρώου χώρου, μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Σε μία προσπάθεια ανάλυσης των αποτελεσμάτων και του φαινομένου Φειδίας, ο οποίος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, είναι αμφίβολο εάν έχουν λάβει τα μηνύματα των πολιτών.

Στο ΔΗΚΟ, η γραμματεία του κόμματος που συνήλθε την Τετάρτη 12 Ιουνίου, αποφάσισε να συγκαλέσει συνεδρίαση του Εκτελεστικού γραφείου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου και συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 1η Ιουλίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των συλλογικών οργάνων, θα γίνει διεξοδική συζήτηση και αποτίμηση του αποτελέσματος των διπλών εκλογών, της 9ης Ιουνίου.

Στη ΔΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του «Τ» την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, αναμένεται να συνέλθει η Γραμματεία και το πολιτικό γραφείο του κόμματος, με αποκλειστικό θέμα όπως δήλωσε πηγή από το κόμμα, το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, δεν πρόκειται να συζητηθεί οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, ούτε και οι καταγγελίες από πλευράς Χρίστου Τσίγκη για εμπλοκή του προεδρικού, στις εκλογές για τον Δήμο Στροβόλου.

Θέμα παραιτήσεων

Οι ηγεσίες των κομμάτων του κεντρώου χώρου, φέρουν ευθύνη για την ήττα που υπέστησαν στις εκλογές, αλλά και για το γεγονός ότι τα μηνύματα που έστειλαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έφτασαν ποτέ στους ψηφοφόρους.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρήστος Ορφανίδης μιλώντας στο «T» έκανε λόγο για ευθύνες οι οποίες βαρύνουν την ηγεσία του κόμματος και για μια προεκλογική εκστρατεία υποτονική. Από την πλευρά του ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης σε δηλώσεις του στο ΣΙΓΜΑ, αναφέρθηκε σε «δούρειους ίππους» εντός του κόμματός του, ενώ ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους σε δηλώσεις στον ASTRA, ανέφερε πως η ΕΔΕΚ έκλεισε τον κύκλο της.

Πρόσθεσε πως η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να φυλλορροεί την ίδια ώρα που ο Φειδίας Παναγιώτου και το ΕΛΑΜ πήραν ποσοστά που η ΕΔΕΚ δεν τα είδε ποτέ μπροστά της.

ΔΗΠΑ: Ούτε λόγος για συγχώνευση με το ΔΗΚΟ

Η συγχώνευση με το ΔΗΚΟ δεν είναι στο τραπέζι και ούτε πρόκειται να συζητηθεί σε αυτό το στάδιο, είναι το μήνυμα που στέλνει ανώτερη πηγή από τη ΔΗΠΑ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν τίθεται θέμα παραίτησης του κόμματος από την κυβέρνηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top