ΕΛΛΑΔΑ

Φθιώτιδα: Σοβαρά εγκαύματα σε 4χρονη από θαλάσσια ανεμώνη

Φθιώτιδα: Σοβαρά εγκαύματα σε 4χρονη από θαλάσσια ανεμώνη

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη 4χρονη όταν καθώς έπαιζε στη θάλασσα ήρθε σε επαφή με θαλάσσια ανεμώνη στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πελασγίας στη Φθιώτιδα.

Το κοριτσάκι όπως ανέφερε η μητέρα της στο lamiareport, «από τον πόνο ούρλιαζε και αμέσως τρέξαμε κοντά της χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί». Απομακρύναμε τα υπολείμματα από τα πλοκάμια και αμέσως της δώσαμε κορτιζόνη, λέει η μητέρα της 4χρονης που σε συνεννόηση με την παιδίατρο της χορήγησε αντισταμινικό και πλέον χρησιμοποιούν και κορτιζονούχα αλοιφή.

«Η θεραπεία λόγω της έκτασης του οιδήματος θα πάρει τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να μείνει μακριά από τον ήλιο όλο αυτό το διάστημα για να μη μείνει σημάδι», ανέφερε η μητέρα της 4χρονης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Εμμανουέλα Βουτσινά, θαλάσσια Βιολόγος στο ΕΛΚΕΘΕ, επεσήμανε ότι «η επαφή με θαλάσσια ανεμώνη είναι επικίνδυνη η επαφή με την θαλάσσια ανεμώνη, γιατί εκκρίνεται οξύ που μπορεί να επιφέρει εγκαύματα».

anemoni1
anemoni2

 

Το τσίμπημα της θαλάσσιας ανεμώνης προκαλεί έντονο πόνο, κνησμό και δερματικό εξάνθημα, που μοιάζει με έγκαυμα, εξαιτίας του δηλητηρίου που φέρει για να ναρκώνει τα θύματά της.

Όπως εξήγησε η Εμμανουέλα Βουτσινά, πρέπει αμέσως να απομακρυνθούν τα πλοκάμια από το σώμα μας, με κάτι σκληρό (πχ μια κάρτα) χωρίς να τα αγγίξουμε με γυμνά χέρια και στη συνέχεια πρέπει να ξεπλυθεί το σημείο με θαλασσινό και όχι με γλυκό νερό.

Να σημειωθεί ότι οι θαλάσσιες ανεμώνες δεν κολυμπούν στο νερό αλλά προσκολλώνται πάνω σε πέτρες και μπορεί να έρθει ένας λουόμενος σε επαφή όταν μπαίνει στη θάλασσα σε περιοχές που έχουν πέτρες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκρηξη τα ξημερώματα σε καφετέρια - Εξετάζουν το ενδεχόμενο για αυτοσχέδια βόμβα

Συνέλαβαν 26χρονο που βιντεογραφούσε γυναίκες σε παραλίες – Τρεις αναγνώρισαν τον εαυτό τους σε βίντεο

Μεθυσμένος οδηγός προσπάθησε να δωροδοκήσει αστυνομικό - Τελικά του πέρασαν χειροπέδες

Ανησυχούν τα αυξημένα περιστατικά κοκκύτη και ιλαρά στο Μακάρειο – Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Σοφία Βογιατζάκη: «Τρελαίνομαι για τα χαρτιά» - «Τα αποφεύγω γιατί ξέρω ότι το λιγότερο είναι να μπω φυλακή» - Βίντεο

Διαζύγιο ζητάει η Πολυζωγοπούλου, αίτηση αποφυλάκισης ο Λύτρας - Ο δικηγόρος πέρασε το δεύτερο βράδυ του στο κελί



22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

22 χρόνια χρήστης και 2 καθαρός - Η ιστορία του Γιάννη πριν και μετά τα ναρκωτικά – «Είχα σώμα, αλλά δεν είχα ψυχή»

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Στο κάτω-κάτω, ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Ποιος δεν έχει κάνει κακές επιλογές και ποιος δίνει το δικαίωμα στην κοινωνία την καθωσπρέπει, να μπορεί να κρίνει την πορεία μιας ψυχής, χωρίς να γνωρίζει το υπόβαθρό της; «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top