ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα «καούμε» αύριο: Σπάει ρεκόρ η θερμοκρασία – Έρχονται μέχρι και κόκκινες προειδοποιήσεις

Θα «καούμε» αύριο: Σπάει ρεκόρ η θερμοκρασία – Έρχονται μέχρι και κόκκινες προειδοποιήσεις

Καύσωνας και υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών κελσίου.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός, Μιχάλης Μούσκος ανέφερε ότι προβλέπεται η θερμοκρασία να φτάσει να τους 45 βαθμούς κελσίου, αύριο Παρασκευή, όπου αναμένεται να είναι η πιο θερμή μέρα.

Επίσης αύριο αναμένεται να εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες ενώ υπάρχει και πιθανότητα να εκδοθεί και κόκκινη προειδοποίηση.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι μετά την αυριανή μέρα αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και συγκεκριμένα οι θερμοκρασίες αναμένεται να κυμανθούν το ερχόμενο Σάββατο γύρω στους 40 βαθμούς ενώ την Κυριακή αναμένεται η θερμοκρασία να μειωθεί κάτω από 40 βαθμούς.

Για την ερχόμενη εβδομάδα, όπως σημείωσε ο κ. Μούσκος, δεν προβλέπονται τόσο ψηλές θερμοκρασίες και πρόσθεσε ότι φαίνεται πιο «ήπια» με ψηλές και πάλι θερμοκρασίες ωστόσο όχι τόσο ψηλές όπως αυτή την εβδομάδα, κατέληξε.

Παράλληλα σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ο Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος, Έρικ Κίτας, ανέφερε ότι «η αυριανή μέρα θα είναι η πιο θερμή μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι με θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 45-46 βαθμούς».

Αύριο, συμπλήρωσε πως, θα σπάσει το ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Ιούνιο στην Λευκωσία με την θερμοκρασία να ανέλθει στους 45 και χωρίς να αποκλείεται και 46 βαθμούς και αναμένεται η έκδοση κόκκινης προειδοποίησης από την ομάδα του.

Όσον αφορά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, σημείωσε πως, το Σάββατο αναμένεται η θερμοκρασία να ανέλθει στους 43-44 βαθμούς ίσως και 45 βαθμούς σε νοτιοανατολικά τμήματα του νησιού ενώ την Κυριακή μέχρι και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας οι θερμοκρασίες αναμένεται να ανέλθουν από τους 39-41 βαθμούς.

Ερωτηθείς αν θα δούμε καλοκαιρινές βροχές σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια μέρα μέχρι το τέλος του μήνες μεμονωμένες βροχές.

Επίσης ανέφερε ότι από την Κυριακή και εντεύθεν τα βράδια θα είναι πιο δροσερά ωστόσο στα παράλια θα επικρατεί υγρασία, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top