ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Για άλλες έξι ημέρες υπό κράτηση ο Αϊκούτ - Κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

Για άλλες έξι ημέρες υπό κράτηση ο Αϊκούτ - Κατηγορείται για σφετερισμό ε/κ περιουσιών

Ανανεώθηκε για άλλες έξι ημέρες το διάταγμα προσωποκράτησης του Τουρκο-εβραίου επιχειρηματία ανάπτυξης γης στα κατεχόμενα, Σάϊμον Αϊκούτ.

Το πρωί ο Αϊκούτ, ο οποίος τελούσε υπό πενθήμερη κράτηση οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η Αστυνομία ζήτησε και εξασφάλισε από το Δικαστήριο νέο 6ημερο διάταγμα προσωποκράτησης.

Στο μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για παρόμοια αδικήματα καταζητούνται από την Αστυνομία και οι δύο γιοι του επιχειρηματία, τον 51χρονο Αφίκ Γιάκοβ Αϊκούτ και τον 49χρονο Μάικλ Μιστριέ Αϊκούτ, οι οποίοι κατέχουν διευθυντικές θέσεις τον όμιλο Αφίκ.

Ο Αϊκούτ, κάτοχος διαβατηρίων Τουρκίας, ψευδοκράτους, Ισραήλ και Πορτογαλίας, είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή στο οδόφραγμα Δερύνειας όταν πέρασε για να μεταβεί μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας στο Ισραήλ. Το Σάββατο είχε οδηγηθεί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και είχε εκδοθεί το πρώτο διάταγμα κράτησής του για 5 ημέρες.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, δόλιες συναλλαγές για ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλον, παράνομης κατοχή, νομή και χρήση γης εγγεγραμμένης σε άλλον και συνωμοσία προς καταδολίευση.

Ο όμιλος Αφίκ του οποίου είναι διευθύνων σύμβουλος ο 74χρονος Αϊκούτ έχει αναπτύξει επαύλεις, πολυτελείς πολυκατοικίας και συγκροτήματα σε Αμμόχωστο, Ακανθού, Καρπασία, Κερύνεια κι αλλού.

Η καταγγελία εναντίον του έγινε από δύο Σλοβάκους που αγόρασαν σπίτι στην κατεχομένη Ακανθού από τον όμιλο, πλήρωσαν αλλά δεν έλαβαν ποτέ τίτλο ιδιοκτησίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top