ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

Τριγμοί στο ΔΗΚΟ - Ανοίγει συζήτηση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Ενδοσκόπηση κομμάτων για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ζήτημα αποχώρησης από την κυβέρνηση φαίνεται να ανοίγει εντός του ΔΗΚΟ μετά το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών.

Ήδη ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Ορφανίδης άνοιξε πρώτος τον χορό, λέγοντας πως το κόμμα οφείλει να επαναξιολογήσει τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση. Άλλες ήταν οι προσδοκίες του κυπριακού λαού και άλλες είναι σήμερα. Ο Χρήστος Ορφανίδης προχώρησε ένα βήμα παρά κάτω, λέγοντας ότι αυτοί οι οποίοι έδωσαν τον απόλυτο εαυτό τους για την εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη, ας έδιναν το 10% για τις πρόσφατες εκλογές.

Υπενθυμίζουμε και τις δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, άγγιξε το ζήτημα της συνεργασίας με την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη. Όπως γράψαμε ξανά, το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το ΔΗΚΟ αφορά και το ίδιο το κόμμα, το οποίο απέτυχε να στείλει τα σωστά μηνύματα στους πολίτες, ενώ την ίδια ώρα, έπασχε σε επίπεδο οργάνωσης. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο κόμμα του Νικόλα Παπαδόπουλου, έγινε ακόμα πιο εκρηκτική τις τελευταίες ώρες, με τη αποχώρηση του Μαρτή Μαρτή, ο οποίος ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

Σε ανοιχτή επιστολή παραίτησής του ο κ. Μαρτής, κατηγορεί τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου Χρίστο Σεννέκη για υπόσκαψη της υποψηφιότητάς του, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον Πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο, για την εκλογική του ήττα.

Στη ΔΗΠΑ, αν και η ηγεσία του κόμματος δεν συζητά θέμα παραμονής ή όχι στην κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη, τόσο ο Χρίστος Τσίγκης όσο και ο βουλευτής Αλέκος Τρυφωνίδης, επιμένουν στο θέμα της παρέμβασης του προεδρικού υπέρ του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους, στην εκλογική διαδικασία, στον Στρόβολο.

Την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, θα συγκληθούν τα συλλογικά όργανα του κόμματος, για μια πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. Αυτό το οποίο πρόκειται να συζητηθεί, είναι βεβαίως η μεγάλη αστοχία σε ότι αφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα, με τον Μάριο Καρογιάν να δηλώνει προεκλογικά ότι το κόμμα του θα φτάσει στο 7,5% ενώ έλαβε μόλις 2,2%. Η ΔΗΠΑ αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τον κομματικό χάρτη και για αυτό, οφείλει η ηγεσία του κόμματος να δώσει εξηγήσεις, ως προς την οργανωτική δομή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, τα μηνύματα τα οποία επέλεξε να στείλει στους πολίτες τα οποία εκ του αποτελέσματος φαίνεται να μην τα έλαβαν, αλλά και τους χαμηλούς τόνους που επέλεξε, κάτι που όπως φαίνεται, δεν λειτούργησε υπέρ του κόμματος.

Την ερχόμενη Πέμπτη, αναμένεται να συνεδριάσει το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ, για ανάλυση των αποτελεσμάτων και της ήττας που έχει υποστεί το κόμμα, στις διπλές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα ανοίξει συζήτηση ούτε για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, ούτε θα τεθεί θέμα ηγεσίας.

Πηγές από το κόμμα ανέφεραν πως ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα δημιουργούσε επιπρόσθετα προβλήματα στην ΕΔΕΚ, η οποία μόλις έχει βγει από μία παρατεταμένη εσωστρέφεια. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυτό που προέχει για το κόμμα, είναι ηρεμία και ψυχραιμία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top