ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γενέθλια και σβήνει 78 κεράκια

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γενέθλια και σβήνει 78 κεράκια

Στο Καπιτώλιο, εκεί όπου το 2021 οι εξτρεμιστές υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εξεγέρθηκαν κατά της Δημοκρατίας, βρέθηκε χθες ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τρία χρόνια μετά την αιματηρή επίθεση στις 6 Ιανουαρίου, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα- που σήμερα γίνεται 78 ετών- επέστρεψε στο Καπιτώλιο για να συναντήσει τους ομοϊδεάτες του προκειμένου να τους φέρει πιο ...κοντά.

Ο Τραμπ ήθελε να περάσει ένα μήνα ενότητας και υποσχέθηκε να βρει ένα ενιαίο μέτωπο για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του Κόμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ο Αμερικανός τέως πρόεδρος έφθασε στα γραφεία των Ρεπουμπλικάνων που βρίσκονται κοντά στο Καπιτώλιο, περνώντας μπροστά από ορισμένους διαδηλωτές, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και κραδαίνοντας πλακάτ, φώναζαν συνθήματα, όπως: «Democracy Forever, Trump Never» (Πάντα Δημοκρατία, Ποτέ Τραμπ).

«Είμαι με τον καθένα από εσάς. Θα είμαι πάντα μαζί σας. Έχουμε ένα πράγμα στο μυαλό μας, και αυτό είναι να κάνουμε τη χώρας μας σπουδαία ξανά», είπε ο Τραμπ. Όπως αναφέρει το CNN, o Αμερικανός δισεκατομμυριούχος δεν δέχτηκε ερωτήσεις, αλλά ευχαρίστησε μια μικρή ομάδα υποστηρικτών του φωνάζοντας «Σας αγαπώ».

Τα μηνύματα των Ρεπουμπλικανών

Ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο Τραμπ με στελέχη του κόμματός του, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, δήλωσε ότι ο τέως πρόεδρος «έφερε μεγάλη ποσότητα θετικής ενέργειας και ενθουσιασμό σήμερα το πρωί».

«Αυτό βλέπουμε στο κόμμα σε όλη τη χώρα. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε ξανά τον Λευκό Οίκο και τη Γερουσία και θα αυξήσουμε την πλειοψηφία της Βουλής», τόνισε ο Τζόνσον.

Από την πλευρά της, η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, Ρεπουμπλικανή από την Τζόρτζια που έχει αποκαλέσει «Ιησού» τον Τραμπ, είπε στους δημοσιογράφους ότι είδε μία «τεράστια υποστήριξη» για τον σύζυγο της Μελάνια.

«Χαίρομαι που βλέπω Ρεπουμπλικάνους εδώ στην Ουάσιγκτον να συσπειρώνονται γύρω από τον πρόεδρο Τραμπ και την υποψηφιότητά του», υποστήριξε.

Παρόντες και πρώην επικριτές του

Ο ηγέτης της μειοψηφίας στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ, αν και στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική στον Τραμπ , χαρακτήρισε την επίσκεψη Τραμπ «πραγματικά θετική». «Δέχτηκε πολλά χειροκροτήματα», πρόσθεσε ο ΜακΚόνελ.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση, εκτός από τον ΜακΚόνελ, ήταν παρόντες και δύο άλλοι εσωκομματικοί αντάρτες του Τραμπ. Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο, ήταν ο γερουσιαστής της Γιούτα Μιτ Ρόμνεϊ και ο Μπιλ Κάσιντι της Λουιζιάνα

Η επίσκεψη του Τραμπ πραγματοποιήθηκε πριν από τρία και πλέον χρόνια με τον ίδιο τότε να προτρέπει τους υποστηρικτές του να «πολεμήσουν» αλλά και να διαδηλώσουν «ειρηνικά» ώρες προτού εισβάλλουν εξτρεμιστικά στοιχεία στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ καθώς οι νομοθέτες επικύρωναν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν.

Δυσφορία από την Πελόζι

Την έντονη δυσφορία της για την επίσκεψη Τραμπ στο Καπιτώλιο δεν έκρυψε η Νάνσι Πελόζι, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Δημοκρατική πρώην πρόεδρος της Βουλής της Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι ο Τραμπ ήταν «ο υποκινητής μιας εξέγερσης... επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος».

Η επίσκεψή του έρχεται ένα δεκαπενθήμερο μετά την ποινική καταδίκη του Τραμπ για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη δίκη του στη Νέα Υόρκη.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στο Καπιτώλιο με την ίδια αποστολή να διαλύσει τη δημοκρατία μας. Μην κάνετε λάθος... ο Τραμπ έχει ήδη παγιώσει την κληρονομιά της ντροπής στις αγιασμένες αίθουσές μας. «Ήταν ένα έγκλημα κατά του Συντάγματος, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να προσκολληθεί στην εξουσία. Και ήταν ένα έγκλημα κατά μελών, ηρωικών αστυνομικών και προσωπικού, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό αρκετών, με τραύματα που διαρκούν μέχρι σήμερα», πρόσθεσε η Πελόζι.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση - Απειλές Χεζμπολάχ: Πώς μια πολεμική σύρραξη θα μας επηρεάσει οικονομικά - Οι πτυχές και τα ακραία σενάρια

Κατακλυσμός 2024: Όλες οι εκδηλώσεις της Κύπρου – Αυτοί είναι οι τραγουδιστές –έκπληξη- που θα έρθουν στο νησί

«Χρυσό» το καρπούζι: Αυτός είναι ο λόγος που πήραν «φωτιά» οι τιμές - Αναμένεται νέα άνοδος και σε άλλα προϊόντα

Απόστολος Λύτρας: Πρώτη νύχτα στη φυλακή - Τα επόμενα βήματα της Δικαιοσύνης - Φωτογραφίες και βίντεο

Άννα Βίσση: Μας δείχνει στο Instagram το νέο της κούρεμα - Δείτε φωτογραφία

Πυρκαγιά σε εξοχική κατοικία τα ξημερώματα - Εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκαν και παλιά οχήματα



Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Στελέχη κομμάτων του κέντρου πετάνε το γάντι στις ηγεσίες τους - Στο στόχαστρο η συνεργασία με την Κυβέρνηση

Σε μία προσπάθεια να ξανασυστηθούν στους πολίτες που τους γύρισαν την πλάτη, βρίσκονται οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες μέσα από τα συλλογικά όργανα προβαίνουν σε απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών της 9ης Ιουνίου. Μπορεί για τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ οι απώλειες σε ψήφους να ήταν μεγάλες, όμως όπως έχουμε γράψει ξανά, το καθένα από τα δύο μεγάλα κόμματα κρύφτηκαν προς το παρόν πίσω από τις «νίκες» τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top