G7 - Bloomberg: Αφαιρέθηκαν από το κείμενο συμπερασμάτων οι αναφορές στην προστασία ταυτότητας φύλου

G7 - Bloomberg: Αφαιρέθηκαν από το κείμενο συμπερασμάτων οι αναφορές στην προστασία ταυτότητας φύλου

Oι αναφορές στην ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό φέρονται να αφαιρέθηκαν από το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου της G7, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αλλαγές αυτές οφείλονται και στην συμμετοχή του πάπα Φραγκίσκου στην σύνοδο κορυφής των επτά οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.

Οι αναφορές περιέχονταν στα τελικά συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της Χιροσίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, πηγές της ιταλικής περιτροπής προεδρίας της G7 διέψευσαν ότι από το κείμενο συμπερασμάτων θα απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμη» την είδηση αυτή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Η Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο τον Δεκέμβριο - Στο επίκεντρο το μέλλον των συνομιλιών

Κυπριακό: Η Ολγκίν επιστρέφει στην Κύπρο τον Δεκέμβριο - Στο επίκεντρο το μέλλον των συνομιλιών

Η Λευκωσία απαντά θετικά στη νέα ημερομηνία της επίσκεψης – Σταθερή θέση υπέρ της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE