G7 - Bloomberg: Αφαιρέθηκαν από το κείμενο συμπερασμάτων οι αναφορές στην προστασία ταυτότητας φύλου

G7 - Bloomberg: Αφαιρέθηκαν από το κείμενο συμπερασμάτων οι αναφορές στην προστασία ταυτότητας φύλου

Oι αναφορές στην ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό φέρονται να αφαιρέθηκαν από το κείμενο συμπερασμάτων της συνόδου της G7, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αλλαγές αυτές οφείλονται και στην συμμετοχή του πάπα Φραγκίσκου στην σύνοδο κορυφής των επτά οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας.

Οι αναφορές περιέχονταν στα τελικά συμπεράσματα της συνόδου κορυφής της Χιροσίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, πηγές της ιταλικής περιτροπής προεδρίας της G7 διέψευσαν ότι από το κείμενο συμπερασμάτων θα απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ πολιτών, χαρακτηρίζοντας «αβάσιμη» την είδηση αυτή.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε συνολική αποτίμηση της πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τον ετήσιο προγραμματισμό για το τέταρτο έτος διακυβέρνησης, είπε σήμερα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική.

BEST OF TOTHEMAONLINE