ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης: Θύμα 48χρονος στη Λεμεσό - Του απέσπασαν πάνω 178χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης: Θύμα 48χρονος στη Λεμεσό - Του απέσπασαν πάνω 178χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης διερευνά η Αστυνομία, με θύμα αυτή τη φορά 48χρονο κάτοικο Λεμεσού.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο 48χρονος, το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε έρθει σε συμφωνία με εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων, για την αγορά οχήματος, αξίας €178,500.

Μετά τη σύναψη της συμφωνίας, ο παραπονούμενος έλαβε ηλεκτρονικό μήνυμα, στο οποίο παρουσιαζόταν ως αποστολέας η εν λόγω εταιρεία. Οι αποστολείς του μηνύματος, ενημέρωναν τον παραπονούμενο ότι δήθεν ο τραπεζικός λογαριασμός της εταιρείας είχε αλλάξει και του ζήτησαν όπως προχωρήσει στην εξόφληση του τιμολογίου μέσω δύο εμβασμάτων σε νέο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο 48χρονος πείστηκε και προχώρησε στις 6 και 7 Ιουνίου 2024, στην αποστολή δύο τραπεζικών εμβασμάτων, ύψους €89,250 το κάθε ένα, στο νέο τραπεζικό λογαριασμό που του υποδείχθηκε.

Ωστόσο σε τηλεφωνική συνομιλία, που είχε στη συνέχεια, με την εταιρεία διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης, αφού ενημερώθηκε ότι η εταιρεία δεν του απέστειλε ποτέ τέτοιο ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, του ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.

Με αφορμή και αυτή τη νέα υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, καλεί εκ νέου το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις ηλεκτρονικές συνδιαλλαγές του.

Η συγκεκριμένη μορφή απάτης, ονομάζεται «απάτη μέσω τιμολογίων» και είναι αρκετά διαδεδομένη στις οικονομικές συνδιαλλαγές κυρίως μεταξύ εταιρειών. Ωστόσο, αρκετές φορές θύματα της απάτης αυτής πέφτουν και ιδιώτες.

Σε αυτή τη μορφή απάτης οι απατεώνες παρεμβαίνουν στην επικοινωνία μεταξύ πωλητή και πελάτη. Δημιουργώντας ένα email, πανομοιότυπο με αυτό του πωλητή, ενημερώνουν τον πελάτη, ότι έχει αλλάξει ο τραπεζικός λογαριασμός του πωλητή και ζητούν όπως οι όποιες νέες πληρωμές γίνονται σε αυτό το νέο λογαριασμό.

Για αποφυγή θυματοποίησης του το κοινό καλείται να είναι πάντοτε πολύ προσεκτικό. Καλείται επίσης, σε περιπτώσεις που λάβει ανάλογα μηνύματα για αλλαγή των στοιχείων πληρωμής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται, προτού προχωρήσει στην εξόφληση οποιοδήποτε τιμολογίου, να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με την εταιρεία, για επιβεβαίωση. Τέτοια επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται πάντα μέσω αριθμών τηλεφώνου, που χρησιμοποιήθηκαν σε παλαιότερες συνομιλίες με την συγκεκριμένη εταιρεία.

Περισσότερες συμβουλές για το πως μπορείτε να προφυλαχθείτε από αυτή τη μορφή απάτης, μπορείτε να δείτε στο www.cypruspolicenews.com/archives/6038.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις Κυπρίων επωνύμων για την τουρκική εισβολή

• Έξι μηνών η νεαρότερη αγνοούμενη της κυπριακής τραγωδίας - 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί

• Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο ΓκρέκοΟ Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top