ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

ΠτΔ: «Η ΚΔ δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών»

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών, είπε το βράδυ της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία για την παρουσίαση της Ολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι επετράπη σκόπιμα η είσοδος στους μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός της Νεκρής Ζώνης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ενημερώσει και τα Ηνωμένα Έθνη και την Ύπατη Αρμοστεία των ΗΕ για τους Πρόσφυγες για την ετοιμότητά της να συνδράμει σε όποιας φύσεως ανθρωπιστικά θέματα προκύπτουν σε σχέση με τα άτομα αυτά.

«Από εκεί και πέρα, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές και την ευαισθησία μας στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και πώς το διαχειριζόμαστε. Είναι εύκολο ενδεχομένως για κάποιους που είναι μακριά από την Κύπρο να κάνουν δηλώσεις», σημείωσε σχετικά, προσθέτοντας πως η διαχείριση αναφορικά με το έδαφος της ΚΔ, ο αποτελεσματικός έλεγχος του οποίου ασκείται από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, γίνεται με αποφάσεις της Κυβέρνησης.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία απολύτως περίπτωση να δημιουργηθεί μια νέα οδός, κάθοδος παράτυπων μεταναστών, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε μεταφέρει καθημερινά και με τον Υπουργό Εσωτερικών, αλλά και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, την ετοιμότητά μας να βοηθήσουμε στη διαχείριση αυτού του προβλήματος», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μία πρόκληση την οποία η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαχειριστεί.

«Τέτοιου είδους δημόσιες δηλώσεις που κάποιοι θεωρούν ότι θα ασκήσουν πίεση στην ΚΔ, θέλω να τους μεταφέρω το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να πετύχουν οτιδήποτε, είναι μέσα από τη συνεργασία που αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα και όχι μέσα από τέτοιου είδους δημόσιες παρεμβάσεις», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Υπουργικό: Έγινε ανασκόπηση της υλοποίησης των δράσεων της Κυβέρνησης - Πόσες εκκρεμούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης του προγραμματισμού της Κυβέρνησης για το 2024

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top