ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠτΔ: Παρέδωσε τη σημαία της Κύπρου στην Ολυμπιακή Ομάδα

ΠτΔ: Παρέδωσε τη σημαία της Κύπρου στην Ολυμπιακή Ομάδα

Με «αισθήματα χαρά και περηφάνιας» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρέδωσε το βράδυ της Παρασκευής της σημαία της Κύπρου στην Ολυμπιακή Ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η παράδοση της σημαίας έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Ολυμπιακό Μέγαρο για την παρουσίαση της ομάδας αθλητών και αθλητριών που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υπογράμμισε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός, το οποίο, αναδυόμενο μέσα από την αρχαία Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, αναδεικνύει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, τη σημασία της άθλησης και του αθλητισμού, προωθεί τα ιδανικά που αντιπροσωπεύουν ο τίμιος αγώνας και η ευγενής άμιλλα, γεφυρώνει πολιτισμούς και παραδόσεις και προάγει την ειρηνική συνύπαρξη και συναδέλφωση των λαών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε πως όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ακριβώς 60 μέρες, στις 16 Απριλίου 2024, όταν άναψε στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας η Ολυμπιακή Φλόγα, για να αρχίσει το ταξίδι της προς το Παρίσι, σηματοδοτώντας στην ουσία και την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, ενός παγκόσμιας εμβέλειας γεγονότος, όπως είπε, που με ανυπομονησία περιμένουν εκατομμύρια λάτρεις του αθλητισμού σε όλον τον κόσμο. «Μια γιορτή χαράς για όλο τον πλανήτη, στην οποία η μικρή μας πατρίδα, η Κύπρος μας δηλώνει υπερήφανα παρούσα, μετά την επίμονη και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, μαζί με την προπονητική τους ομάδα και τις οικογένειές τους που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις θυσίες, εξασφαλίζοντας την πρόκριση και τη συμμετοχή τους στα αγωνίσματα της κατηγορίας τους» όπως πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στις αθλήτριες και στους αθλητές, ο ΠτΔ τους είπε ότι η σημερινή μέρα ανήκει μόνο σε αυτούς. «Η συμμετοχή σας και μόνο στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση είναι αρκετή για να μας γεμίσει με αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και περηφάνιας» είπε. «Η συμμετοχή σας επιβεβαιώνει τα υψηλά επίπεδα στα οποία έχει ανέλθει τα τελευταία χρόνια ο κυπριακός αθλητισμός, επίπεδα που επιτυγχάνονται πρώτα και πάνω από όλα χάρη στις δικές σας καθημερινές προσπάθειες και θυσίες και στις υψηλές σας επιδόσεις, αλλά και με τη συνεισφορά του συνόλου των αθλητικών παραγόντων και φορέων και της Πολιτείας» πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη προς τους αθλητές ότι οι σχεδιασμοί και οι πολιτικές που υιοθετούνται για επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στον Αθλητισμό είναι αποτέλεσμα και των δικών τους εισηγήσεων και προτάσεων και της διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. «Με βάση τις εισηγήσεις και τις προτάσεις σας, λοιπόν, και στο πλαίσιο του προγράμματος διακυβέρνησής μας, προωθούμε, ανάμεσα σε άλλα, την υλοποίηση δράσεων αξιοποίησης αθλητών/αθλητριών ως πρότυπα για την ανάδειξη νέων ταλέντων, τη διαμόρφωση προγραμμάτων δια βίου άσκησης και µαζικού αθλητισµού, τον εμβολιασμό των αναλυτικών προγραµµάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με τις αρχές και τις αξίες του Ολυμπισμού και φυσικά την υιοθέτηση πολιτικών που συμβάλλουν στην παροχή ίσων ευκαιριών άθλησης» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, συνειδητοποιώντας τη μεγάλη σημασία της ποιότητας των χώρων προπόνησης και άθλησης, ένας τομέας που αναμφίβολα πρέπει να γίνουν περισσότερα, «προωθούμε την αναβάθμιση και περαιτέρω αξιοποίηση των αθλητικών μας υποδομών, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας για μαζικό αθλητισμό, τη στήριξη του πρωταθλητισμού, την προσέλκυση διεθνών διοργανώσεων που φέρνουμε σιγά σιγά στη χώρα μας, την ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού και την πιο ουσιαστική χρήση τους από τα οργανωµένα σύνολα». Όλα αυτά, εξήγησε, αναμφίβολα συμβάλλουν και στην αναβάθμιση του Αθλητισμού στη χώρα μας που έχει ως αποτέλεσμα και την πιο ισχυρή παρουσία της χώρας μας σε Ολυμπιακούς και σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Εξήγησε ακόμη πως ήταν ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που λήφθηκε και η πρόσφατη απόφασή, μετά που είχε ενημερωθεί σχετικά, για διάθεση επιπλέον 350 χιλιάδων ευρώ, επιπρόσθετα της καθιερωμένης ετήσιας χορηγίας, για τις ανάγκες προετοιμασίας των αθλητών και αθλητριών μας που διεκδικούν συμμετοχή στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Απώτερος σκοπός των αποφάσεων που λαμβάνουμε είναι η Πολιτεία με κάθε τρόπο να βρίσκεται στο πλευρό σας, διασφαλίζοντας τα δικαιώματά σας και συνδράμοντας στη δύσκολη προσπάθειά σας, έτσι ώστε όλοι εσείς να μπορείτε να αφοσιωθείτε στην αθλητική σας πορεία και ανέλιξη, σημειώνοντας ακόμη περισσότερα επιτεύγματα» είπε απευθυνόμενος εκ νέους προς τις αθλήτριες και αθλητές.

Παραδίδοντας τη σημαία της Κύπρου στην Ολυμπιακή Ομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες θα τιμήσουν τη σημαία και θα γίνετε οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας μέσα από το ήθος και τις επιδόσεις τους.

Θυμήθηκε μάλιστα την περίοδο 2002 με 2006 όταν υπηρετούσα ως Πρόξενος της Κύπρου στο Λονδίνο και έτυχε ο Μάρκος Παγδατής να βρεθεί στους τελικούς στο Λονδίνο, το 2006. Και θυμάμαι, πρόσθεσε, ξαφνικά στην Ύπατη Αρμοστεία μας στο Λονδίνο, πόσα τηλεφωνήματα δεχόμασταν για τον Μάρκο Παγδατή.

«Προσπαθούσαμε τέσσερα χρόνια να επικοινωνήσουμε στο βρετανικό κοινό την Κύπρο και ήρθε ο Μάρκος μια βδομάδα στο Λονδίνο και ήταν αρκετό για να ακουστεί η χώρα μας και να νιώσουμε περήφανοι» ανέφερε χαριτολογώντας, προσθέτοντας πως βρέθηκε και ο ίδιος στο γήπεδο σε εκείνα τα παιχνίδια του Μάρκου, όπως και όλων των αθλητών.

Γνωρίζουμε στην πράξη, είπε ο ΠτΔ στους αθλητές και στις αθλήτριες, «ότι όλοι εσείς είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας, για αυτό νιώθω και την έντονη ανάγκη ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να είμαι εκεί για να στηρίξω την προσπάθεια σας».

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top