LIKE ONLINE

Ελάχιστοι γνωρίζουν πώς προέκυψε το όνομα της Google – Η μυστική σημασία του και το λάθος

Ελάχιστοι γνωρίζουν πώς προέκυψε το όνομα της Google – Η μυστική σημασία του και το λάθος

Το χρησιμοποιούμε όλοι σε καθημερινή βάση και μάλιστα… πάρα πολλές φορές! Ο λόγος φυσικά για το Google, το οποίο βρίσκεται στη ζωή μας από το 1996 και σήμερα -σχεδόν 30 χρόνια μετά- αποτελεί καθημερινό συνεργάτη όλων μας.

Ελάχιστοι όμως γνωρίζουμε τι σημαίνει η λέξη Google, καθώς και από που προέρχεται.

«Είναι το Google ακρωνύμιο;» ήταν η ερώτηση, η οποία έφερε… δεκάδες απαντήσεις και θεωρίες σχετικά με την προέλευση του ονόματος της εταιρείας.

Μια δημοφιλής αλλά λανθασμένη θεωρία υποστήριζε ότι το Google σημαίνει «Παγκόσμιος Οργανισμός Προσανατολισμένης Ομαδικής Γλώσσας της Γης», ωστόσο αυτή η θεωρία απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα.

Ποια είναι η αλήθεια

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η Google ιδρύθηκε από τους Sergey Brin και Larry Page το 1998, ενώ ήταν διδακτορικοί φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Το όνομα της εταιρείας δεν είναι κάποιο ακρωνύμιο, αλλά ένα παιχνίδι με τη λέξη «Googol» («Γκούγκολ»).

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα μαθηματικά, το googol είναι ο μαθηματικός όρος για το 10 σε δύναμη του 100 ή το 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά – ένας αφάνταστα μεγάλος αριθμός.

Ο όρος «googol» επινοήθηκε το 1920 από τον Milton Sirotta, τον εννιάχρονο ανιψιό του Αμερικανού μαθηματικού Edward Kasner, ο οποίος τον έκανε γνωστό το 1940 στο βιβλίο του «Mathematics and the Imagination». Το σκεπτικό του αγοριού ήταν ότι ένας τόσο γελοιωδώς μεγάλος αριθμός άξιζε ένα εξίσου ιδιόρρυθμο όνομα.

Πώς φτάσαμε στο «Google»

Όταν, λοιπόν, ο Larry Page και η ομάδα του έκαναν καταιγισμό ιδεών για το όνομα της εταιρείας, κάποιος πρότεινε το «Googol». Ο Page ζήτησε τότε από έναν φίλο του να ελέγξει αν το domain ήταν διαθέσιμο. Ωστόσο, ο φίλος το έγραψε λάθος ως «Google», το οποίο ο Page αποφάσισε ότι προτιμούσε. Έτσι, γεννήθηκε η Google Inc.

Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στην ουσία, μία από τις ισχυρότερες μηχανές αναζήτησης στον κόσμο ονομάστηκε μετά από ένα τυπογραφικό λάθος σε μια μπάρα αναζήτησης.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top