Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της Σουηδίας

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε για λίγο τον εναέριο χώρο της Σουηδίας ανατολικά του νησιού Γκότλαντ στη Βαλτική Θάλασσα χθες, Παρασκευή, και σουηδικά μαχητικά απογειώθηκαν για να το συναντήσουν, όπως δήλωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Οι σουηδικές ένοπλες δυνάμεις ανάφεραν σε μία ανακοίνωση πως απευθύνθηκε προειδοποίηση στο ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ένα SU-24, όμως αυτό δεν ανταποκρίθηκε αφού δύο σουηδικά Gripen απογειώθηκαν για να το συναντήσουν.

Ο στρατός της Σουηδίας δήλωσε πως η παραβίαση του εναέριου χώρου ήταν σύντομη.

«Οι ρωσικές ενέργειες δεν είναι αποδεκτές και δείχνουν έλλειψη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητάς μας», δήλωσε ο επικεφαλής της σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας Γιόνας Βίκμαν. «Ακολουθήσαμε ολόκληρη την αλυσίδα των γεγονότων και ήμασταν σε θέση να παρέμβουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη κρίνεται το επόμενο βήμα στο Κυπριακό - Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης προσφωνεί τη Γενική Συνέλευση των ΗΕ

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται πλέον το βάρος των εξελίξεων στο Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη να εισέρχεται σε ένα τριήμερο καθοριστικών επαφών και τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να καλείται να διαπιστώσει, κατά πόσο έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για το επόμενο βήμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE