ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Η Αστυνομία εξαγγέλλει εβδομάδα διαφώτισης και αστυνόμευσης με απώτερο στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και ευαισθητοποίηση των οδηγών για την επικινδυνότητα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι, θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου, 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου, 2024.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία θα διεξάγεται παράλληλα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Ουσίες όπως η αλκοόλη και τα ναρκωτικά, συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, καθώς και στη μείωση της απόδοσης του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε οδική σύγκρουση.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η απρόσεκτη οδήγηση/απόσπαση της προσοχής και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτέλεσαν κατά τη τελευταία τριετία (2021-2023) τις κύριες αιτίες πρόκλησης των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων σε ποσοστό 16,2% και 23,4% αντίστοιχα.

Με σκοπό την πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων, η Αστυνομία συνεχίζει καθημερινά τους τροχονομικούς ελέγχους, με στόχο την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, κατά τις διακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.

Όπως πάντα ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνες τις παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απλήρωτα χιλιάδες εξώδικα από τις κάμερες: Το νέο αυστηρό σύστημα και η αναμονή για τα κλιμακωτά πρόστιμα

• Καύσιμα: Καλά τα νέα για τους καταναλωτές – Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια – Πίνακες

• Φόνος Ορμήδεια: Δηλώνει αθώος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο Αντωνίου - Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης

• Έμπλεξε 22χρονος: Νόμιζε ότι οδηγούσε... αεροπλάνο με την ταχύτητα που πήγαινε - Δεν είχε ούτε άδεια

• Στα χέρια της Αστυνομίας 55χρονος: Επιτέθηκε σε 48χρονο με εργαλείο οικοδομών και τον έστειλε στο νοσοκομείο

• Κάνει «θραύση» η κυπριακή ταινία στο Netflix - Κατέκτησε την πρωτιά με εκατομμύρια θεάσειςΟι αποφάσεις του Υπουργικού για τη στεγαστική πολιτική - Εγκρίθηκαν τα Ειδικότερα Κριτήρια για τα Σχέδια

Οι αποφάσεις του Υπουργικού για τη στεγαστική πολιτική - Εγκρίθηκαν τα Ειδικότερα Κριτήρια για τα Σχέδια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top