ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Έτσι προκλήθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στον Φαρμακά - Τέθηκε υπό έλεγχο, πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή

Τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στον Φαρμακά, ανέλυσαν από νωρίς το πρωί οι αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή «ομάδα διερευνητών πιστοποιημένη με εκπαίδευση εξωτερικού ως διερευνητές αγροτοδασικών πυρκαγιών, πυρκαγιών κτιριακών και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο και υποστηριζόμενο από τον Επαρχιακό Πάφου και Β/ΕΥΠΣ Λευκωσίας έχουν προχωρήσει σήμερα νωρίς το πρωί υποστηριζόμενοι από όλα τα Κρατικά αρμόδια τμήματα (ΤΑΕ Αστυνομίας και Η.Μ.Υ) σε θέματα διερευνήσεων αιτιών πυρκαγιάς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα το οποίο προκλήθηκε σε ασφαλιοθήκη μετασχηματιστή της Α.Η.Κ.

Δημιουργήθηκε ηλεκτρικό τόξο, ανάφλεξη, έκρηξη, ωστικό κύμα και αποκοπή του ξύλινου πασσάλου της Α.Η.Κ σε δύο σημεία.

Από την έκρηξη εκτινάχθηκαν πυρακτωμένα μεταλλικά τεμάχια και καλώδια της ασφαλιοθήκης και ανάφλεξαν την ξηρή εύφλεκτη ύλη που υπήρχε στην περίμετρο της ηλεκτρικής υποδομής (πασσάλου, μετασχηματιστή, ασφαλιοθήκης)

Συνολική αποτίμηση της καμένης έκτασης 3.2 τετραγωνικά χιλιόμετρα ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, πεύκα, δέντρα κτλ. Πλήρης έλεγχος, παραμονή δυνάμεων και επέμβαση εκεί και όπου χρειάζεται.

Η αποτίμηση ζημιών σε υποδομές ή καλλιέργειες θα καταγραφεί και θα ανακοινωθεί από τα αρμόδια κρατικά τμήματα».

Α. Γρηγορίου: Υπό έλεγχο η κατάσταση με πυρκαγιά στον Φαρμακά

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η κατάσταση με την πυρκαγιά στον Φαρμακά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Γρηγορίου.

Έπειτα από τηλεφωνική του επικοινωνία το πρωί της Κυριακής με τον Αρχιπύραρχο, Νίκο Λογγίνο, ο οποίος βρίσκεται στον χώρο, ο κ. Γρηγορίου, ο οποίος είναι υπεύθυνος συντονιστής για την άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, σημείωσε ότι η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, προσθέτοντας ότι το πρωί είχαν επιχειρήσει τα πτητικά μέσα πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι στον χώρο θα παραμείνουν δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, για να επιτηρούν για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, έχοντας υπ’ όψιν ότι αναμένεται να υπάρχει ένταση των ανέμων από το μεσημέρι και μετά, και λόγω της υψηλής

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Εγκαταστάθηκε κέντρο ελέγχου - Στη μάχη 13 εναέρια μέσα



Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top