ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Στο ΔΗΚΟ ήδη ακούστηκαν οι πρώτες βολές εναντίον της ηγεσίας του κόμματος από τον βουλευτή Χρήστο Ορφανίδη, ο οποίος έκανε λόγο για ευθύνες. Το κακό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του εκτελεστικού γραφείου στις 19 Ιουνίου, ενώ αναμένεται να συνεδριάσουν και οι επαρχιακές επιτροπές, οι οποίες είχαν αναλάβει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, σε τοπικό επίπεδο. Φαίνεται πάντως, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν παραιτήσεις από πλευράς ηγεσίας, ούτε αποχώρηση από την κυβέρνηση, παρά τη δυσαρέσκεια η οποία εκφράστηκε από στελέχη κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Γραμματείας, την περασμένη εβδομάδα.

Στην ΕΔΕΚ έχουν ήδη αρχίσει οι πρώτοι τριγμοί, με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών. Σε μία επιστολή- καταπέλτη, ο πρώην δήμαρχος Στροβόλου Σάββας Ηλιοφώτου απαιτεί την παραίτηση τόσο του Μαρίνου Σιζόπουλου όσο και της υπόλοιπης ηγεσίας του κόμματος και προκήρυξη συνεδρίου, λέγοντας ότι «η ΕΔΕΚ χρειάζεται επειγόντως οξυγόνο». Η κατρακύλα που υπέστη το κόμμα στις ευρωεκλογές αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του πολιτικού γραφείου, το οποίο θα συνεδριάσει την Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Σε αμηχανία βρίσκεται και η ΔΗΠΑ, η οποία είδε τα ποσοστά της να κατρακυλούν. Η Γραμματεία και το πολιτικό γραφείου του κόμματος αναμένεται να συνέλθουν αρχές της εβδομάδας για μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Οι καταγγελίες οι οποίες ακούστηκαν από πλευράς του Χρίστου Τσίγκη για παρέμβαση του προεδρικού στις δημοτικές εκλογές υπέρ του Ανδρέα Παπαχαραλάμπους τις οποίες επιβεβαίωσε ο βουλευτής του κόμματος Αλέκος Τρυφωνίδης, φαίνεται να δημιουργούν ένα κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα, το οποίο ωστόσο δεν φαίνεται να θέτει θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top