ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Κατέληξε καθοδόν για το νοσοκομείο ο 85χρονος που κατέρρευσε στη Νέα Ιωνία - Τον επανέφερε προσωρινά μια 22χρονη

Βόλος: Κατέληξε καθοδόν για το νοσοκομείο ο 85χρονος που κατέρρευσε στη Νέα Ιωνία - Τον επανέφερε προσωρινά μια 22χρονη

Στον δρόμο για το Νοσοκομείο Βόλου κατέληξε, τελικά, ο 85χρονος που κατέρρευσε το πρωί της Δευτέρας στη Νέα Ιωνία. Ο ηλικιωμένος άνδρας κατά τη διακομιδή του στο «Αχιλλοπούλειο» υπέστη και δεύτερη ανακοπή με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή λίγο πριν φθάσει στα Επείγοντα.

Νωρίτερα το πρωί, κι ενώ είχε καταρρεύσει, μια νεαρή εργαζόμενη σε επιχείρηση της περιοχής έτρεξε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες και μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να τον επαναφέρει με ΚΑΡΠΑ. Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, παρέλαβαν τον άτυχο άνδρα και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η 22χρονη κοπέλα μίλησε για το περιστατικό στο TheNewspaper.gr, τονίζοντας πως είχε παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάρια πρώτων βοηθειών, καθώς με τον παρόμοιο τρόπο είχε χάσει η ίδια τον παππού της.

«Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 09.00, εγώ εργαζόμουν εκείνη την ώρα και άκουσα κραυγές για βοήθεια έξω από το μαγαζί. Ο εργοδότης μου άμεσα μου ζήτησε να καλέσω το 166 και βγήκα έξω να δω τι είχε συμβεί. Αντίκρισα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ. Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, γιατί πριν από κάποια χρόνια με πανομοιότυπο τρόπο είχα χάσει τον παππού μου. Έτσι, έχοντας γνώση του τι πρέπει να κάνω, ξεκίνησα να του κάνω μαλάξεις, ενώ λίγο αργότερα, εργαζόμενος σε γειτονική επιχείρηση ήρθε για βοήθεια και κάναμε εναλλάξ. Κάναμε ΚΑΡΠΑ για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, μόλις έφθασαν του έβαλαν απινιδωτή και είδαν ότι ο σφυγμός του είχε επανέλθει. Του χορήγησαν μόνο οξυγόνο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου» είπε αρχικά η κοπέλα.

Σε ερώτηση αν γνώριζε τον 85χρονο, η 22χρονη είπε: «Όχι δεν τον γνώριζα, πρώτη φορά τον έβλεπα. Όταν έφυγε δεν είχε καλή επαφή με το περιβάλλον, ελπίζω να είναι καλά. Κάποιοι που πιθανώς τον ήξεραν, είπαν ότι είχε αναπνευστικό πρόβλημα».

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Φόνος στην Ορμήδεια: Ψάχνουν ακόμη τον δράστη - Δεν ζητήθηκε η βοήθεια της Αστυνομίας - Δείτε φωτογραφίες από τη σκηνή

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράση, αναφορικά με τον φόνο έξω από την κοινότητα της Ορμήδειας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top