ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Δεύτερη θητεία Φον ντερ Λάιεν στηρίζει ο ΠτΔ - «Στόχος να κλείσουν οι διαδικασίες τον Ιούλιο»

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να συνεχίσει για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ξεκάθαρο, τόνισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως ελπίζει οι διαδικασίες για την ανάδειξη της ηγεσίας της ΕΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο.

Ο ΠτΔ απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά την άφιξή του στη συνάντηση των ηγετών κρατών μελών και αρχηγών της αντιπολίτευσης κρατών της ΕΕ, που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Η συνάντηση, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιείται το απόγευμα ενόψει του άτυπου δείπνου των 27, κατά το οποίο θα συζητηθούν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς και τα πιθανά ονόματα για την Προεδρία της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως και για τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου, σε συνάρτηση με την επιλογή που θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα για τον δικό του Πρόεδρο.

Ερωτηθείς αν αναμένει να υπάρξει συμφωνία για την ηγεσία της ΕΕ κατά το αποψινό δείπνο των ηγετών, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως «το αποτέλεσμα των εκλογών είναι καθαρό, πρέπει να κινηθούμε αμέσως, και ελπίζω μέχρι τον Ιούλιο να έχουμε ολοκληρώσει».

«Ελπίζω πως σήμερα θα έχουμε μια πρώτη συμφωνία. Δεν μπορεί να είναι επίσημη, καθώς πρόκειται για ανεπίσημη συνάντηση, όμως αυτό που είναι σημαντικό είναι να τελειώσουμε μέχρι τον Ιούλιο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζεται πως εφόσον οι ηγέτες κλειδώσουν το όνομα του επόμενου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη σύνοδο στις 27 - 28 Ιουνίου, δεν αποκλείεται η Ολομέλεια να ψηφίσει για επικύρωση του διορισμού στο πλαίσιο της συνεδρίας στις 16 - 19 Ιουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο θεωρεί θα είναι το όνομα του επόμενου Προέδρου της Κομισιόν, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε πως «το όνομα της Προέδρου είναι καθαρό - νομίζω όπως σας είπα πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν καθαρό. Ως εκ τούτου, η Ούρσουλα θα πρέπει να πάει για δεύτερη θητεία».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε ουδέτερο έδαφος οι συναντήσεις Ολγκίν με Χριστοδουλίδη και Τατάρ - Κανένα σημάδι για πρόοδο στο Κυπριακό

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Ανατροπή στο σοβαρό τροχαίο στην Πάφο: Ανταλλάξαν θέση ο οδηγός με τον συνοδηγό – Η κατάσταση της υγείας του 25χρονου μοτοσικλετιστή

Έκανε ψευδή καταγγελία στον συγκάτοικό του ότι τον μαχαίρωσε στην πλάτη - Κατηγορήθηκε 29χρονος

Πυρκαγιά στην Αραδίππου: Ομολόγησε 27χρονος τον εμπρησμό - Επιτέθηκε και σε αστυνομικό



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top