ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠτΔ: Συμφωνία για ηγεσία ΕΕ το συντομότερο καθώς πολλές οι προκλήσεις μπροστά μας

ΠτΔ: Συμφωνία για ηγεσία ΕΕ το συντομότερο καθώς πολλές οι προκλήσεις μπροστά μας

Την ελπίδα να υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία κατά την άτυπη σύνοδο των ηγετών της ΕΕ που πραγματοποιείται το βράδυ της Δευτέρας, καθώς ως ΕΕ «έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας», από το μεταναστευτικό και τη Μέση Ανατολή μέχρι και τις εκλογές σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο, εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Υπογράμμισε πως θα υποστηρίξει ανανέωση της θητείας τόσο για την κ. Φον ντερ Λάιεν όσο και της κ. Μέτσολα, κάνοντας λόγο για δύο πετυχημένες Προέδρους.

«Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο. Ελπίζω απόψε να υπάρξει μια κατ’ αρχήν συμφωνία, δεν μπορεί να υπάρξει επίσημη συμφωνία, έτσι ώστε την ερχόμενη εβδομάδα να λάβουμε τις τελικές αποφάσεις και όλη αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου», σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Σημειώνεται πως η επίσημη απόφαση θα ληφθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις 27 με 28 Ιουνίου, με την προοπτική η επικύρωση του διορισμού να μπορεί να γίνει στην πρώτη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 16 και 19 Ιουλίου.

«Αυτή είναι μια βασική επιδίωξη από δικής μας πλευράς και χαίρομαι και άλλα κράτη μέλη βλέπουν την ανάγκη συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν, εντός Ιουλίου», πρόσθεσε ο ΠτΔ.

«Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας, έχουμε θέματα τα οποία θα πρέπει να εργαστούμε. Είναι το μεταναστευτικό, είναι τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εκλογές στη Βρετανία, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει το συντομότερο να υπάρξει συμφωνία», τόνισε.

«Από εκεί και πέρα επαναλαμβάνω, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο, η στήριξή μας στην Πρόεδρο της Επιτροπής και την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει εκφραστεί και είναι και η θέση που θα εκφράστεί κατά τη διάρκεια των συζητήσεων. Δύο πετυχημένες Πρόεδροι οι οποίες θεωρούμε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουμε», όπως είπε.

«Από εκεί και πέρα για τις άλλες θέσεις έχω δεχθεί αριθμό τηλεφωνημάτων από ενδιαφερόμενους. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί όλη η συζήτηση και, επαναλαμβάνω, το πιο σημαντικό είναι να έχουμε συμφωνία το συντομότερο» σημείωσε.

Κληθείς τέλος από Γάλλο δημοσιογράφο να σχολιάσει την επόμενη ημέρα στη Γαλλία, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως «η Γαλλία είναι σημαντικός πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Σημειώνοντας πως δεν θέλει να σχολιάσει την εσωτερική κατάσταση στη χώρα, ανέφερε πως «θέλω να στείλω ένα μήνυμα ως ηγέτης ενός κράτους μέλους της ΕΕ», ότι «χρειαζόμαστε μια Κυβέρνηση που να είναι κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φόνος στην Ορμήδεια: Στη  δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Φόνος στην Ορμήδεια: Στη δημοσιότητα το όνομα και η φωτογραφία του 45χρονου, φερόμενου δράστη

Στη δημοσιότητα δόθηκε το όνομα του φερόμενου δράστη, για τον φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουνίου, στην Ορμήδεια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top