LIKE ONLINE

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες αρνούνται να βγουν ραντεβού, να κάνουν σεξ, να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια;

Γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες αρνούνται να βγουν ραντεβού, να κάνουν σεξ, να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια;

Η Anya Haas είναι μια 32χρονη γυναίκα η οποία δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο με την άκρως απογοητευτική εμπειρία της από τα ραντεβού με άντρες. Χωρίς σχέση εδώ και επτά χρόνια, εξομολογείται, κλαίγοντας, πόσο έχει κουραστεί να ακούει να τη διαβεβαιώνουν ότι ο άντρας των ονείρων της «θα έρθει από εκεί που δεν θα το περιμένεις». Γνωρίζει, άλλωστε, ότι υπάρχουν και πολλοί «που, απλά, δεν βρίσκουν τον άνθρωπό τους και δεν παντρεύονται».

Η εξομολόγησή της φαίνεται πως άγγιξε πολλούς θεατές: μέχρι την επόμενη ημέρα είχε εκατομμύρια views, σύμφωνα με ένα νέο άρθρο στο The Cut. Κάποιοι την κατηγόρησαν ότι έχει «εξωπραγματικές προσδοκίες» αλλά υπήρξαν και πολλές γυναίκες που εξέφρασαν την κατανόησή τους, όπως μία 30χρονη που έγραψε ότι «κι εγώ τα ίδια περνάω».

Ανέκαθεν ήταν δύσκολο να κάνεις μια καλή σχέση, αλλά τελευταία φαίνεται πως όλο και περισσότερες ετεροφυλόφιλες γυναίκες φτάνουν στα όριά τους, σύμφωνα με το άρθρο, με κάποιες να δηλώνουν ότι πλέον αρνούνται να βγουν ραντεβού, να κάνουν σεξ, να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια.

Μια 29χρονη, η Ryan Spencer, μετά από αποτυχημένα ραντεβού με πέντε διαφορετικούς άντρες σχολίασε σε ένα βίντεο στο TikTok: «Πόσο ακόμα θα χρειαστεί να περιμένω; Είναι γραφτό να είμαι μόνη μου;». Μεγαλώνοντας μάλιστα σε μια οικογένεια όπου οι γονείς της «ακόμα λατρεύουν ο ένας τον άλλον», δημιούργησε στο μυαλό της τις προσδοκίες μιας ευτυχισμένης σχέσης: «Δεν το αρνούμαι ότι είμαι κάπως delulu στον έρωτα. Ζητάω συγγνώμη, μεγάλωσα βλέποντας ταινίες της Disney!».

Μια άλλη γυναίκα, η 30χρονη Taylor (δεν αποκαλύπτει το επώνυμό της), έχει παρατηρήσει ότι πάρα πολλοί άντρες με τους οποίους βγαίνει σκέφτονται όπως «στις ταινίες πορνό»: βάζουν σε προτεραιότητα την απόδοσή τους ως αρσενικά και όχι την ουσιαστική επαφή, την κυριαρχία τους στο σεξ και όχι την ικανοποίηση της παρτενέρ. Η μοναδική μακροχρόνια σχέση της τελείωσε πριν από ενάμιση χρόνο και έκτοτε έχει βγει κάποια ραντεβού, αλλά δυσκολεύεται να γνωρίσει κάποιον με τον οποίο να κάνει ουσιαστικές συζητήσεις.

Μια 31χρονη δικηγόρος, η Anissa, υποστηρίζει ότι οι άντρες που συναντά αναζητούν απλά για ένα «τρόπαιο», ενώ εκείνη και οι φίλες της «για τον άνθρωπό μας». Περιγράφει τρεις διαφορετικούς τύπους που έχει γνωρίσει μέσω dating apps: «Είτε θέλει να κάνει σεξ μαζί σου αμέσως, είτε βρίσκεται ήδη σε μια άλλη σχέση και προφανώς δεν τον ενδιαφέρουν οι δεσμεύσεις είτε παθαίνει εμμονή μαζί σου». Ένας άντρας της είπε ψέματα για τη δουλειά του και για το πού μένει, ενώ ένας άλλος παραδέχτηκε, στο τέλος, ότι βρίσκεται σε ανοιχτή σχέση.

Ένας τρίτος προσκολλήθηκε μαζί της μετά από λίγες μόλις ώρες γνωριμίας. «Είναι αρρωστημένο, εξαιτίας των εφαρμογών δεν βλέπουμε τους άλλους σαν πραγματικούς ανθρώπους και νομίζουμε συνέχεια ότι υπάρχει κάτι ακόμα “καλύτερο” εκεί έξω» όπως πιστεύει.

Η Spencer πιστεύει ότι στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οφείλεται εν μέρει και στην εμπειρία της πανδημίας, στη διάρκεια της οποίας πολλοί άντρες ένιωσαν ότι η ερωτική ζωή τους έμεινε στάσιμη και τώρα προτιμούν, αντί να δεσμευτούν, να έχουν πολλές, ευκαιριακές σχέσεις. Μια άλλη γυναίκα, 30+, έχει σταματήσει εδώ και οκτώ μήνες να βγαίνει ραντεβού γιατί διαπιστώνει ότι οι άντρες γίνονται όλο και πιο «συντηρητικοί πολιτικά» (έρευνες δείχνουν ότι οι νέες γυναίκες τείνουν να γίνουν πιο προοδευτικές από τους συνομηλίκους τους, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει το ιδεολογικό χάσμα ανάμεσα στα φύλα). Το σημαντικότερο πρόβλημα, όμως, φαίνεται να είναι ότι ετεροφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες αναζητούν διαφορετικά πράγματα στις εφαρμογές γνωριμιών.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου στο Cut, πάρα πολλές γυναίκες, 20+ και 30+, μοιράστηκαν ιστορίες τρόμου από τα ραντεβού που έχουν βγει. Μια από αυτές έγραψε ότι έχει ανακαλύψει ότι ο άντρας που έχει απέναντί της είναι παθολογικός ψεύτης, λέγοντάς της ψέματα για τα πάντα, από τη δουλειά μέχρι τη σχέση του. Μια άλλη μοιράζεται την ιστορία μιας φίλης της που διαπίστωσε, στο τρίτο ραντεβού, ότι ο άντρας ήταν καταδικασμένος για σεξουαλική κακοποίηση. Ενώ υπάρχει και μια τρίτη ιστορία όπου εκείνος παρουσίασε ένα αξιοζήλευτο βιογραφικό, με άπειρες επαγγελματικές επιτυχίες, αλλά όταν ήρθε η ώρα να πληρώσει το δείπνο, απορρίφθηκαν και οι τρεις πιστωτικές κάρτες του.

ΠΗΓΗ: marieclaire

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο ύποπτος - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top