Λοϊζίδης για γυναικοκτονία: «Δεν μπορώ τριών μηνών αστυνομικούς να τους σύρνω στην πρώτη γραμμή και να πηγαίνουν σε επεισόδια»

Λοϊζίδης για γυναικοκτονία: «Δεν μπορώ τριών μηνών αστυνομικούς να τους σύρνω στην πρώτη γραμμή και να πηγαίνουν σε επεισόδια»

Για την γυναικοκτονία στην Πάφο αλλά και για την υποστελέχωση στην Αστυνομία, μίλησε ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομίας της Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο».

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όταν βλέπεις σε βάθος χρόνου από πριν και στέλνεις επιστολές και προειδοποιείς ότι δεν μπορούμε να αντέξουμε τον φόρτο και την πίεση καθώς και την καθημερινή παραβατικότητα, το οργανωμένο έγκλημα και έρχεται μια παύση στα επιπρόσθετα άτομα που έρχονταν να στηρίξουν τόσο τα τμήματα διερεύνησης όσο και τα επιχειρησιακά».

Παράλληλα σημείωσε ότι, «δεν μπορώ με τριών μηνών αστυνομικούς που ούτε καν στην ακαδημία δεν φοίτησαν για έξι μήνες, τους σύρνω στην πρώτη γραμμή και να πηγαίνουν σε επεισόδια».

Πρώτιστο σημείο όπως δήλωσε, «όταν σκοτώνεται άτομο, όταν υπάρχει διαρρήκτης στο σπίτι, όταν είναι κάτι επείγον δεν πάει το ΤΑΕ και οι σταθμοί οι οποίοι διερευνούν αλλά διαβαθμισμένα θα μεταβούν μετά στο σημείο και πρώτα θα μεταβεί η άμεση επέμβαση και προσθέτει ότι δεν υπάρχουν περίπολα».

Καταληκτικά ερωτηθείς για τις προσλήψεις ανέφερε ότι, «χρειάζεται τρία χρόνια για να μονιμοποιηθεί ένας αστυνομικός ενώ οι διαδικασίες πρόσληψης διαρκούν πάνω από ένα χρόνο»  και πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται να περιμένουν τις προσλήψεις και να μην μπορεί να ανταποκριθεί ή να αδυνατίζει η Αστυνομία», κατέληξε.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.