ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Κακοποιητής» ο Δασκαλάκης, κατέθεσε η μητέρα της – Σεβασμό στους γονείς της ζήτησε η κατηγορούμενη

Δίκη Πισπιρίγκου: «Κακοποιητής» ο Δασκαλάκης, κατέθεσε η μητέρα της – Σεβασμό στους γονείς της ζήτησε η κατηγορούμενη

«Έχω ένα παιδί στη φυλακή και τρία εγγόνια νεκρά, η κόρη μου αποκλείεται να πείραξε κάποιο από τα παιδιά της», είπε σήμερα στη κατάθεσή του στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας ο πατέρας της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα Ανδρέας Πισπιρίγκος.

Μάλιστα, κατά τη σημερινή διαδικασία οι τόνοι προς στιγμή ανέβηκαν όταν στο βήμα του μάρτυρα βρίσκονταν η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου και κατέθετε για τη σχέση της κόρης της με τον πατέρα των τριών κοριτσιών της, Μάνο Δασκαλάκη. Όλα ξεκίνησαν όταν η μητέρα της 35χρονης κατηγορούμενης είπε στο δικαστήριο ότι η κόρη της και ο τότε σύζυγός της είχαν δυο έντονος καβγάδες και πως ο Μάνος Δασκαλάκης την είχε χτυπήσει.

«Ο πρώτος καβγάς ήταν όταν είχε γεννηθεί η Ίριδα. Της πέταξε το κινητό και την χτύπησε στο χείλος» είπε η μητέρα της κατηγορούμενης και συνέχισε: «Είχε μιλήσει ο κ. Δασκαλάκης με τον σύζυγό μου και είχαν πει κάποια πράγματα. Προσπαθούσαν να με προφυλάξουν, δεν μου έλεγαν πολλά. Μόνο ότι είχαν ένταση και της πέταξε το κινητό. Ήταν Χριστούγεννα θυμάμαι. Είχαμε μία συζήτηση για τη σχέση των ζευγαριών. Μου λέει άκουσε να σου πω “η κόρη σου θέλει ξύλο, της έδωσα πολλές μπουνιές”. Νόμιζα πως μου κάνει πλάκα. Τελικά μου είπε η κόρη μου ότι την χτύπησε στο αυτοκίνητο. Δεν μου είπε πως γίνεται συνέχεια αυτό. Την είχα ρωτήσει εάν λέει αλήθεια ή ψέματα. Μου είπε πως της έδωσε κάποια χαστούκια. Όλα αυτά τα συζητούσε με την αδελφή της εγώ δεν ήμουν μέσα στα πράγματα».

«Να σεβαστούμε τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους» ζήτησε η Πισπιρίγκου

Οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας, δηλαδή η πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, χαρακτήρισε τη μάρτυρα αναξιόπιστη και ανέφερε πως θα καταθέσει μήνυση εις βάρος της.

«Υπάρχει επιλεκτική μνήμη, η μάρτυρας κάποια πράγματα τα ξεχνά επιλεκτικά. Είναι αναξιόπιστη και δεν έχουμε καμία ερώτηση. Επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί ο κ. Δασκαλάκης παρουσιάστηκε ως κακοποιητής» ανέφεραν οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Τότε, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε τον λόγο και παρενέβη στη διαδικασία: «Είναι η δεύτερη φορά που δέχεται επίθεση συγγενικό μου πρόσωπο. Έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο κ Δασκαλάκης την κακοποιητική του συμπεριφορά, το έχει καταθέσει και ενόρκως. Πρέπει να σεβαστούμε, όπως έκανε και η δική μας πλευρά, τους γονείς μας, τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα εγγόνια τους», είπε η κατηγορούμενη μητέρα όταν έλαβε τον λόγο. Μάλιστα σήμερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίστηκε στη δίκη με γύψο στο αριστερό της χέρι. Όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα η αστυνομική κλούβα που την μετέφερε από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια συγκρούστηκε με ΙΧ στη Λ. Αλεξάνδρας.

Τι είπε για τον θάνατο της Μαλένας

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σημερινής κατάθεσής της η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε το πώς βιώνει το γεγονός ότι η κόρη της κατηγορείται για τη δολοφονία των εγγονιών της. «Δεν ξέρω πού πατάω και που βρίσκομαι. Έχω χάσει τρία εγγόνια, το παιδί μου είναι στη φυλακή» ανέφερε χαρακτηριστικά και μιλώντας για τις στιγμές που έμαθε ότι έφυγε από τη ζωή η Μαλένα είπε: «Δεν μπορούσα να δεχτώ αυτό που είχε συμβεί , μου φαινόταν σαν ψέμα (…) Με ενημέρωσε ο σύζυγος μου και μου είπε: “έφυγε” και εγώ του είπα: «πού πήγε;» (…) Η κόρη μου μου είπε “με ένα ‘’αχ’’ έφυγε το παιδί”. Ήταν ξαπλωμένες, άκουσε έναν ήχο και φώναξε τους γιατρούς. Δεν ξέρω σε πόση ώρα ήρθαν. “Έχασα το παιδί μέσα από την αγκαλιά μου”, μου είπε “και δεν μου διευκρινίζουν από τι”. “Είμαι σίγουρη 100 % ότι από τη χημειοθεραπεία έπαθε κάτι” μου είπε… Μετά το γεγονός, η κόρη μου δεν ήθελε να το δεχτεί έκλαιγε όλη μέρα. Η Τζωρτζίνα στεναχωριόταν. Πήγε σε ψυχολόγο για να τη βοηθήσει να διαχειριστεί τον θάνατο. Πήγε λίγες φορές. Δεν έπαψε να κλαίει αλλά σηκώθηκε από τον καναπέ…».

Μάλιστα, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου μετέφερε στο δικαστήριο και την αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη λέγοντας: «Μου έλεγε η κόρη μου ότι ο Μάνος είναι της άποψης ότι «ό,τι φεύγει, φεύγει. Η ζωή συνεχίζεται.. .». Μια φορά ήμουν μπροστά που της είπε «σταματά επιτέλους να κλαις …».

Τι είπε για τον θάνατο της Ίριδας

Αναφερόμενη στη συνέχεια στον θάνατο της μικρότερης εγγονής της Ίριδας μέσα στην κούνια της, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου σημείωσε: «Μου είπε η κόρη μου η Δήμητρα ότι εκείνο το βράδυ ξαπλώσανε με τη Ρούλα. Το παιδί ήταν με την Τζωρτζίνα και πως νωρίς το πρωί έκλαψε και σηκώθηκε η Ρούλα. Δεν έφαγε, του έβαλε την πιπίλα και κοιμήθηκε πάλι. Ξανακοιμήθηκαν. Την άλλη μέρα πήγε η Δήμητρα να ξυπνήσει το παιδί. Βρήκε το παιδί και το πήγε στην κουζίνα.. . Δεν ξέρω πώς το βρήκε και αποφεύγει να μου το πει μέχρι τώρα» περιέγραψε.

Από την πλευρά του, ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου υποστήριξε την αθωότητα της κόρης του, αναφέροντας, μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του: «Για εμένα το παιδί μου είναι αθώο… Δεν μπορεί η Ρούλα να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Είναι αδύνατο για εμένα να έχει πειράξει έστω και μια τρίχα των παιδιών. Είχε πάντα αδυναμία στα παιδιά … Το παιδί μου καταδικάστηκε για την άλλη υπόθεση χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο. Εγώ αμφισβητώ την κεταμίνη …», τόνισε ο μάρτυρας.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πήρε εξιτήριο ο Μάριος Καρογιάν - Θα παραμείνει σπίτι για ξεκούραση

Τιμές καυσίμων: Μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των επαρχιών - Περαιτέρω αυξήσεις στον ορίζοντα - Πίνακες

Θεραπεία με το… σταγονόμετρο: Σοβαρές ελλείψεις σε καινοτόμο φάρμακο - Πότε θα είναι ξανά διαθέσιμο

Συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού - Πληροφορίες για ένα νεκρό και ένα τραυματία

Μονή Αββακούμ: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του Νεκτάριου - Στο κελί για ακόμα 8 ημέρες

Στο Netflix η πρώτη κυπριακή ταινία - Από πότε θα είναι διαθέσιμη



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top