ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκθεση της Κουρσουμπά κάνει λόγο για τακτικές σκλαβοπάζαρου από ποδοσφαιρικά σωματεία λεει η ΠΑΣΠ

Έκθεση της Κουρσουμπά κάνει λόγο για τακτικές σκλαβοπάζαρου από ποδοσφαιρικά σωματεία λεει η ΠΑΣΠ

Το προβληματισμό του εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών για την έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού αναφορικά με τις περιπτώσεις δύο νεαρών ποδοσφαιριστών, για τους οποίους οι ομάδες τους ζήτησαν χρήματα για να τους αφήσουν να φύγουν.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΠΑΣΠ πρόκειται για τις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης, για τους οποίους η Λήδα Κουρσουμπά σε έκθεσή της -μετά από καταγγελίες που υποβλήθηκαν στο γραφείο της- κάνει εμμέσως λόγο για τακτικές σκλαβοπάζαρου από πλευράς των δυο ομάδων, που καταπατούν τα δικαιώματα των παιδιών και δεν συνάδουν με τους κανονισμούς της ΚΟΠ.

Οι δυο ποδοσφαιριστές ζήτησαν να αποχωρήσουν από τους συλλόγους τους, επικαλούμενοι σοβαρούς λόγους. Όμως, οι δυο ομάδες, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των γονέων τους, ζήτησαν χρηματικά ποσά για να τους παραχωρήσουν την ελευθέρα μεταγραφή τους. Ο ΑΠΟΕΛ φέρεται να ζήτησε 5.000 ευρώ, ενώ η Ανόρθωση φέρεται να ζήτησε αρχικά 10.000 ευρώ, ενώ αργότερα υποχώρησε στις 2.000 ευρώ.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι, οι δυο ομάδες ενήργησαν εκτός νόμου και κανονισμών. «Οι μεταγραφές παιδιών ποδοσφαιριστών κάτω των 18 ετών σε κάθε περίπτωση διέπονται από τις διατάξεις του Άρθρου 12.6 των Κανονισμών, σύμφωνα με τις οποίες δεν προβλέπεται πουθενά οποιαδήποτε αποζημίωση στο σωματείο», αναφέρεται στην Έκθεση.

Πανευρωπαϊκά, αναφέρεται, υπάρχει εκστρατεία κατά των ομάδων που εκμεταλλεύονται οικονομικά ποδοσφαιριστές παιδικής ηλικίας και γίνεται λόγος για τακτικές σκλαβοπάζαρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κλεόπας Κουλουμά στο Podcast του «Τ» - Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία: «Προσποιούμουν τον νεκρό» - Το προφητικό όνειρο για το μακελειό

Ναυαγοσώστες: Αυτά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν – Η λύση και η επαρχία στην «κορυφή»

Ιώσεις: Αυξήθηκαν τα περιστατικά ενώ τριπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού - Ο λόγος και τι πρέπει να προσέξουμε

Τρομακτικές στιγμές για 69χρονο: Έχασε την ισορροπία του και κατέπεσε σε βράχια στο φαράγγι του Άβακα - Η κατάσταση υγείας του

Θανατηφόρο στη Λεμεσό: Η εφαρμογή στο κινητό της άτυχης 47χρονης οδήγησε τις Αρχές σε λανθασμένο σημείο

Απόστολος Λύτρας: Οι αναρτήσεις αγάπης για τη Σοφία Πολυζωγοπούλου πριν από τον άγριο ξυλοδαρμό



Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Αυτά είναι τα νέα στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου - Διάλειμμα δύο ωρών στη διαδικασία

Διάλειμμα μέχρι τις 14:30 πήρε η διαδικασία για την ακρόαση του αιτήματος της Αστυνομίας για οκταήμερη προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top