ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μονή Αββακούμ: «Φαίνεται ότι ο ηγούμενος επηρέασε τις καταθέσεις άλλων ανθρώπων» - Οι κάμερες και τα 12 ακίνητα

Μονή Αββακούμ: «Φαίνεται ότι ο ηγούμενος επηρέασε τις καταθέσεις άλλων ανθρώπων» - Οι κάμερες και τα 12 ακίνητα

Η εξέλιξη της σύλληψης του εν αργία Αρχιμανδρίτη και ηγούμενου της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, Νεκτάριου έφερε και άλλες αποκαλύψεις.

Φαίνεται να υπάρχουν και άλλα αδικήματα πέρα από αυτά που αφορούν την υπόθεση του χρηματοκιβωτίου που εντοπίστηκε στους χώρους της Μονής και περιείχε το χρηματικό ποσό των €807,000 , ο οποίος ήταν και ο κύριος λόγος που οι ανακριτές της Υποδιεύθυνσης Καταπολέμησης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, πέρασαν χειροπέδες στον εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο.

Όπως αναφέρει και ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου, στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», η έκθεση του τμήματος φορολογίας η οποία «άνοιξε» το δρόμο για σύλληψή του, έφερε στο φως και χρηματικά ποσά που εντοπίστηκαν κατά τις έρευνες και δεν δικαιολογούνται καθώς δεν δηλώνονταν στο Τμ.Φορολογίας.

Τα αδήλωτα χρήματα από διάφορες δραστηριότητες στη Μονή όπως ακούστηκε στο δικαστήριο φαίνεται να ανέρχονται στο 1,133,000 ευρώ. Ενώ σύμφωνα με τις έρευνες ο εν αργία ηγούμενος είναι ιδιοκτήτης 12 ακινήτων.

Όπως αναφέρει ο κ.Κυριάκου « Αν είναι δυνατόν ηγούμενος ο οποίος θα έπρεπε να προΐσταται στην αρετή της ακτημοσύνης να έχει πάνω του 12 ακίνητα, τι να πει κανένας. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο, αν είναι αλήθεια, είναι η υποψία που διατυπώθηκε ότι απέσπασε ποσό 32 χιλιάδες που ήταν το επίδομα ενός ψυχικά άρρωστου προσώπου»

Εν συνεχεία ο κ.Κυριάκου ανέφερε ότι η απόφαση για προσωποκράτηση του εν αργία Αρχιμανδρίτη λήφθηκε καθώς «Υπήρξαν περιπτώσεις όπου επηρέασε τις καταθέσεις άλλων ανθρώπων. Για να προστατευτεί η όλη διαδικασία καταθέσεων».

Όσον αφορά το θέμα προσωπικών δεδομένων και τον τρόπο συλλογής του μαρτυρικού υλικού ο κ.Κυριάκου σχολίασε θέτοντας ένα καίριο ερώτημα , εάν η προστασία προσωπικών δεδομένων μπορεί να καλύπτει σημαντικά θέματα ουσίας. Όπως ανέφερε , εάν δεν υπήρχαν κλειστά κυκλώματα κάμερας δεν θα υπήρχαν τεκμήρια για τα σοβαρά αυτά αδικήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top