ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοινώνεται η επέκταση μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Όσα είπε ο Πρόεδρος πριν την έναρξη του Υπουργικού

Ανακοινώνεται η επέκταση μέτρων στήριξης για το ρεύμα - Όσα είπε ο Πρόεδρος πριν την έναρξη του Υπουργικού

Είμαστε στο τελικό στάδιο αναφορικά με το θέμα των  θεωρήσεων εισόδου στις ΗΠΑ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος προεδρεύει συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μιλώντας κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, και απευθυνόμενος στα μέλη της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «καλωσορίζω τον Νικόλα (Ιωαννίδη) στο Υπουργικό Συμβούλιο και να σας καλέσω όλους να σταθείτε δίπλα του σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να συνεχίσουμε την ολιστική προσέγγιση για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στην οποίαν εμπλέκονται πολλά Υπουργεία. Μια προσέγγιση που φέρνει αποτέλεσμα, είναι σημαντικό αυτό, και αναγνωρίζεται και από την κυπριακή κοινωνία.

Το δεύτερο που θα ήθελα να αναφέρω είναι η ιστορικότητα και η σημαντικότητα της συμφωνίας Στρατηγικού Διαλόγου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις ΗΠΑ και να σας καλέσω όλους να εργαστούμε για την υλοποίηση της συμφωνίας, αγγίζει πολλά Υπουργεία, πολλά θέματα, όπως η ενέργεια, η ασφάλεια, το εμπόριο, η προσέλκυση επενδύσεων, η έρευνα και η τεχνολογία, ο πολιτισμός. Άρα, χρειάζεται η συνεργασία όλων.

Την ίδια στιγμή, για την επίτευξη του στόχου να ενταχθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στο Πρόγραμμα των ΗΠΑ που δεν χρειάζονται οι κάτοχοι κυπριακών διαβατηρίων θεωρήσεις εισόδου, είμαστε στο τελικό στάδιο, για αυτό αναμένω από όλους να εργαστούμε για την υλοποίηση αυτού του στόχου.

Το τρίτο, είναι ότι έχουμε σήμερα θέμα (στο Υπουργικό Συμβούλιο) για τη στήριξη των κοινοτήτων και των πυρόπληκτων, όχι μόνο στην Πάφο, αλλά και στις άλλες περιοχές, στον Ύψωνα και στον Φαρμακά. Έχει γίνει καταγραφή, είναι σημαντικό να ανταποκριθούμε, όπως υποσχεθήκαμε, στο να μπορούν να αξιοποιήσουν στο βαθμό που γίνεται την περιουσία τους, ειδικά αυτοί που έχουν ανάγκη για θέματα άρδευσης και για άλλα θέματα. Στη συνέχεια θα δούμε αν χρειάζεται να γίνουν αναπροσαρμογές, άρα, αμέσως μετά την έγκριση, σήμερα, θέλω να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει η καταβολή των σχετικών ποσών.

Επίσης, σήμερα θα ανακοινώσουμε την επέκταση των μέτρων στήριξης μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ειδικότερα για το θέμα της παράτασης της επιδότησης για το ηλεκτρικό ρεύμα, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές θερμοκρασίες που έχουμε στην Κύπρο. Η υπεύθυνή δημοσιονομική πολιτική που ακολουθούμε που οδηγεί και σε συνεχείς αναβαθμίσεις της κυπριακής οικονομίας, μας επιτρέπει να έχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική και μας επιτρέπει μέσα σε αυτό το πλαίσιο και σήμερα να ανακοινώσουμε την επέκταση της επιδότησης και κάποια άλλα μέτρα, τα οποία θα συζητήσουμε στη συνέχεια.

Σήμερα θα έχουμε και μια ειδική Σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου για θέματα της Προεδριας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ, την οποία πλησιάζουμε χρονικά. Θα γίνει μια παρουσίαση από την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Θεμάτων για το τι πρέπει να αναλάβει το κάθε Υπουργείο, πρωτίστως πού βρισκόμαστε. Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο και αυτό είναι θετικό, αλλά είναι στρατηγικός στόχος της Κυβέρνησης μας μια πετυχημένη Προεδρία. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, οι εμπειρίες μας μετά από 20 χρόνια στην ΕΕ και η αναγνώριση που τυγχάνουμε είναι μόνο μερικά από τα εφόδια που μας επιτρέπουν να έχουμε μια πετυχημένη Προεδρία, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε από τώρα».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Η κατάσταση υγείας των παιδιών - Συνολικά επισκέφθηκαν το νοσοκομείο 26 πρόσωπα

• Καταγγέλλουν τον Φειδία για τα «απαξιωτικά» λόγια του – Ζητούν να απολογηθεί στην κάθε μάνα, σύζυγο, αδερφό και παιδί αγνοουμένου

• Νέα κίτρινη προειδοποίηση: Μας σιγοψήνει καθημερινά ο καιρός – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία

• Κατερίνα Καινούργιου: Έκανε το πιο τρυφερό σχόλιο στη φωτογραφία του συντρόφου της

• Ασύλληπτο περιστατικό στην Ελλάδα: Μπήκε στο χειρουργείο για επέμβαση στο χέρι και βγήκε με… έγκαυμα στο πόδι – Ο λόγοςΕυθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ευθυγράμμιση θέσεων στο κυπριακό Αθήνα και Λευκωσία - Εξελίξεις το φθινόπωρο – Επεξεργάζεται ΜΟΕ ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ενώ η Άγκυρα δια του Ταγίπ Ερντογάν τεντώνει το σχοινί σε ότι αφορά τις απαράδεκτες αξιώσεις στο κυπριακό στρέφοντας τα πυρά και προς τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, Αθήνα και Λευκωσία φαίνεται να ευθυγραμμίζονται πλήρως, σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top