ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φωνάζουν» τα ιδιωτικά φροντιστήρια για το δοκίμιο των Μαθηματικών – «Ρίχνουν μπαλάκι» ευθύνης στο Υπ. Παιδείας

«Φωνάζουν» τα ιδιωτικά φροντιστήρια για το δοκίμιο των Μαθηματικών – «Ρίχνουν μπαλάκι» ευθύνης στο Υπ. Παιδείας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους εμπλεκόμενους, μετά το θέμα που προέκυψε με το δοκίμιο των Μαθηματικών Κατεύθυνσης στις Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης, που πραγματοποιήθηκαν στις 17 Ιουνίου 2024.

Παρότι η Υπουργός Παιδείας έστειλε αυστηρό μήνυμα όπως καταγγέλλονται οι παράνομοι θεματοθέτες, τα ιδιωτικά φροντιστήρια κάνουν λόγο για διαχρονικό φαινόμενο, το οποίο έχουν θέσει πολλές φορές και ενώπιων των Αρχών και του Υπουργείου. Παράλληλα, τα ιδιωτικά φροντιστήρια πιστεύουν ότι θα ήταν πολύ πιο εύκολο για το αρμόδιο Υπουργείο να εντοπίσει ποιοι θεματοθέτες διδάσκουν παράνομα σε φροντιστήρια, παρά για την Αστυνομία αφού, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για να προβούν στις ανάλογες ενέργειες, είναι πολύ πιο χρονοβόρες και πολύπλοκες.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος των Ιδιωτικών Φροντιστηρίων, Ηρόδοτος Νεοφύτου ανέφερε πως, «προτού ξεκινήσουν οι Παγκύπριες εξετάσεις, είπα ότι κάτι θα συμβεί πάλι γιατί κάθε φορά κάποιο παρατράγουδο θα υπάρξει», προσθέτοντας πως, «αυτή τη φορά το δοκίμιο των μαθηματικών μας στεναχώρησε όλους, αλλά ταυτόχρονα εμένα και τους συναδέλφους μου στα ιδιωτικά φροντιστήρια μας χαροποίησε γιατί, βγήκε στην επιφάνεια αυτό που εδώ και χρόνια λέμε; Ότι υπάρχουν συνάδελφοι του Δημοσίου που παραδίδουν φροντιστηριακά μαθήματα».

«Είναι πρόβλημα να είσαι δημόσιος εκπαιδευτικός και ταυτόχρονα να απασχολείσαι παράνομα σε φροντιστήριο, είναι αισχροκέρδεια, το να είσαι από πάνω και θεματοθέτης, δεν ξέρω πως να το κατονομάσω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νεοφύτου.

Πριν χρόνια, συνέχισε, «όταν πήγαμε να δούμε τον τότε Αρχηγό Αστυνομίας, του είπαμε το πρόβλημα, ένας βοηθός του που βρισκόταν εκεί μας είπε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συλλάβουμε ένα δημόσιο εκπαιδευτικό και του είπα εάν είναι τόσο δύσκολο να συλλάβετε ένα καθηγητή, φαντάζομαι για το σοβαρό έγκλημα τότε πως είναι. Και μου εξήγησε ότι για να γίνει σύλληψη, θα πρέπει να συναινέσει ο κηδεμόνας. Τώρα να υποθέσουμε ότι και ο κηδεμόνας και ο μαθητής συναινούν, κάτι που θα είναι δύσκολο για το μαθητή που θα δει την επόμενη μέρα τον δάσκαλό του στην τάξη, είναι δύσκολο να στοιχειοθετηθεί η υπόθεση ενός διορισμένου», εξήγησε.

«Όμως, υπάρχουν άλλοι τρόποι που το Υπουργείο μπορεί να βρει μπει μια τάξη σε όλο αυτό. Πριν δύο χρόνια που μας κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας μας ανακοίνωσε ότι είχε δημιουργηθεί ομάδα ελέγχου. Όταν ρωτήσαμε ποιους θα ελέγχει αυτή η ομάδα, μας απάντησαν ότι θα ελέγχουν εμάς που περάσαμε από ένα σορό διαδικασίες και επιθεωρήσεις. Τους ρώτησα θα ελέγχετε εμάς αλλά δεν θα μπορείτε να πάτε στους παράνομους; θα τους αφήνετε στο απυρόβλητο; Η απάντηση ήταν ότι απαιτείται δικαστικό διάταγμα», ανέφερε.

Η Αστυνομία κάνει ότι μπορεί, τόνισε προσθέτοντας ότι, «όταν χρειάζεται δικαστικό διάταγμα για να μπει σε ένα υποστατικό που δεν έχει ταμπέλα, ή δεν είναι εγκεκριμένο, δυσκολεύουν τα πράγματα», σημείωσε.

Ερωτηθείς κατά πόσο μπορεί να εκδοθεί κάποιο ειδικό έντυπο, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να δουν οι Βουλευτές αφού πρόκειται για ένα τζίρο εκατομμυρίων δεν δηλώνεται πουθενά.

«Θα μπορούσε το Υπουργείο με πολύ εύκολο τρόπο να βρει ποιοι θεματοθέτες φταίνε», είπε καταληκτικά.

Δείτε βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top