ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για τη φωτιά Βάρης - Κορωπίου: Αυξημένα τα μποφόρ μέχρι αργά το απόγευμα - Βίντεο

Ανησυχία για τη φωτιά Βάρης - Κορωπίου: Αυξημένα τα μποφόρ μέχρι αργά το απόγευμα - Βίντεο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά στο Κορωπί Αττικής με τις Αρχές να στέλνουν συνεχώς προειδοποιητικά μηνύματα 112 στους πολίτες για εκκένωση των περιοχών Κίτσι και Λαμπρικά.

Σε ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο κοντά στη σχολή Ευελπίδων και είναι σε εξέλιξη.

«Η φωτιά επεκτάθηκε λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων 8 μποφόρ. Γι' αυτό και κρίθηκε αναγκαίο να εκδοθεί 112 και στη συνέχεια άλλα δύο μηνύματα, για την εκκένωση των δύο περιοχών», τόνισε.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή ήδη επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και εναέρια μέσα.

Ισχυροί άνεμοι μέχρι νωρίς το βράδυ

Δυσκολεύουν την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί ότι θα επιμείνουν τις επόμενες ώρες.

Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Ειδικότερα όπως είπε, «σήμερα είναι μια αρκετά δύσκολη ημέρα όσο αφορά την ένταση των ανέμων. Φαίνεται ότι στις επόμενες ημέρες θα συνεχιστούν οι βορειοανατολικοί άνεμοι με την έντασή τους να φτάνει κοντά στα 6 με 7 μποφόρ. Το χαρακτηριστικό των μελτεμιών να εμφανίζουν τη μέγιστη έντασή τους κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα, εκεί που παρατηρούνται πιο ψηλές θερμοκρασιακές τιμές και στη συνέχεια ν παρουσιάζουν μια υποχώρηση μέχρι την επόμενη ημέρα» είπε ο Κλέρχος Μαρουσάκης.

Τι αναμένουμε τις επόμενες ημέρες

Η ξηρασία της ατμόσφαιρας σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες είναι ένα εκρηκτικός συνδυασμός στο να μπορέσουν να μην εκτίθεται σε έλεγχο οι πυρκαγιές.

Ο κ. Μαρουσάκης προειδοποίησε για επικίνδυνες συνθήκες και πολλά μποφόρ τουλάχιστον κοντά στα 7 κυρίως σε Εύβοια, Αττικοβοιωτία, η ανατολική Πελοπόννησος και το κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Οι συνθήκες αυτές θα διαρκέσουμε μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Φονος στην Ορμήδεια: Παραδόθηκε στις Βρετανικές Βάσεις ο φερόμενος δράστης - Λεπτομέρειες

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες η Αστυνομία των Β.Βάσεων συνέλαβε τον ύποπτο για τη δολοφονία του Χαράλαμπου Κωνσταντινίδη στην Ορμήδεια, το βράδυ της Τρίτης (25/6).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top