Απειλές Χεζμπολάχ: Σε εγρήγορση η Λευκωσία - «Η ΚΔ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολεμικές συρράξεις»

Απειλές Χεζμπολάχ: Σε εγρήγορση η Λευκωσία - «Η ΚΔ δεν πρόκειται να εμπλακεί σε πολεμικές συρράξεις»

Έντονη ανησυχία προκάλεσαν οι απειλητικές δηλώσεις του επικεφαλής της Χεζμπολάχ του Λιβάνου Χασάν Νασράλα κατά της Κύπρου, με την Λευκωσία να βρίσκεται σε εγρήγορση.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι οι δηλώσεις του δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

«Η ΚΔ ουδέποτε, ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον πρόκειται να εμπλακεί σε πολεμικές συρράξεις. Ούτε πρόκειται να επιτραπεί το έδαφος της ΚΔ για επιχειρήσεις ενάντιων άλλων χωρών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για χώρες όπως ο Λίβανος που διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Λετυμπιώτης, θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα και σε διπλωματικό επίπεδο με τις αρχές του Λιβάνου τόσο στη Λευκωσία όσο και στο Λίβανο ούτως ώστε «να καταστεί σαφές αυτό που είναι αυτονόητο».

«Εμάς ο ρόλος μας είναι να είμαστε ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή», τόνισε.

Δείτε όσα ανέφερε στο πιο κάτω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE