ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονοι προβληματισμοί στο ΔΗΚΟ για το αποτέλεσμα των εκλογών - Τι συζητήθηκε εντός του εκτελεστικού γραφείου

Έντονοι προβληματισμοί στο ΔΗΚΟ για το αποτέλεσμα των εκλογών - Τι συζητήθηκε εντός του εκτελεστικού γραφείου

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Στη συνεδρίαση που ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ, τέθηκαν επί τάπητος όλοι οι προβληματισμοί των μελών του εκτελεστικού γραφείου αναφορικά με το απογοητευτικό αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν τέθηκε θέμα παραίτησης της ηγεσίας του κόμματος, ενώ από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι βουλευτές Ζαχαρίας Κουλίας και Παύλος Μυλωνάς.

Τα επόμενα βήματα θα είναι η σύγκληση της κεντρικής επιτροπής, την 1η Ιουλίου. Οι κυριότεροι άξονες στους οποίους κινήθηκε το εκτελεστικό γραφείο, ήταν οι εξής:

Επαναπροσδιορισμός της σχέσης προεδρικού-κόμματος

Το συμπέρασμα που εξάγεται από το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πως υπήρξε φθορά στο κόμμα από τη συμμετοχή στην κυβέρνηση, αλλά και το γεγονός ότι το ΔΗΚΟ ως το μεγαλύτερο κόμμα του κέντρου, δεν λαμβάνεται υπόψη από την κυβέρνηση, σε ικανοποιητικό βαθμό.

Ωστόσο, δεν τέθηκε θέμα αποχώρησης από την κυβέρνηση, αλλά ανάγκη επαναπροσδιορισμού των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Επικοινωνία και εκσυγχρονισμός του κόμματος

Η συζήτηση αναλώθηκε στα ζητήματα επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και της βάσης, καθώς και τα μηνύματα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τα οποία δεν έφτασαν στους ψηφοφόρους, καθώς και η αδυναμία του ΔΗΚΟ να κατανοήσει και να αγγίξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους.

Εκφράσθηκε η άποψη ότι το κόμμα είναι αποκομμένο από την κοινωνία, ειδικά από τους νέους των 900 ευρώ, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Σκέψεις για πολιτικό συνέδριο

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν σκέψεις για διοργάνωση πολιτικού συνεδρίου εντός του Φθινοπώρου, όπου εκεί θα συζητηθεί τόσο η πορεία του κόμματος, όσο και η ταυτότητα με την οποία θα πορευτεί στο άμεσο μέλλον, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Κάποια μέλη ωστόσο, τοποθετήθηκαν αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου τέθηκαν προβληματισμοί γενικότερα για τη φθορά που έχουν υποστεί τα κόμματα του κέντρου στο σύνολό τους, κάποια από τα οποία κινδυνεύουν να μείνουν εκτός βουλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και τον ρόλο που διαδραματίζουν γενικότερα στο ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να τεθεί θέμα συνένωσης, ενδεχόμενο το οποίο θεωρείται εντελώς απομακρυσμένο.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Βροχές, καταιγίδα και...χαλάζι στο «μενού» - Πού αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά

• Οδηγοί προσοχή: Κατολισθήσεις βράχων και συσσώρευση νερού σε διάφορα σημεία του δρόμου - Οι περιοχές που επηρεάζονται

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top