ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτική με νόμο η ασφάλιση για επαγγελματική αμέλεια από γιατρούς

Υποχρεωτική με νόμο η ασφάλιση για επαγγελματική αμέλεια από γιατρούς

Υποχρεωτική καθίσταται η ασφαλιστική σύμβαση έναντι αστικής ευθύνης για επαγγελματική αμέλεια για την εξάσκηση του ιατρικού επαγγέλματος στην Κύπρο με νόμο που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τη σχετική πρόταση νόμου κατέθεσαν βουλευτές του ΔΗΣΥ και έχει ως σκοπό την εισαγωγή ρυθμίσεων στον περί Εγγραφής Ιατρών Νόμο, ώστε ιατρός ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στο Ιατρικό Μητρώο και ασκεί την ιατρική στη Δημοκρατία, καθώς και εταιρεία ιατρών να υποχρεούνται να διατηρούν σε ισχύ ασφαλιστική σύμβαση έναντι αστικής ευθύνης για επαγγελματική αμέλεια.

Με τροπολογία των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ εισάγεται η υποχρέωση σε γιατρό του οποίου η εγγραφή στο ιατρικό μητρώο έχει εγκριθεί να καταθέσει αντίγραφο της ασφαλιστικής σύμβασης έναντι 30 ημερών. Τόσο ο νόμος όσο και η τροπολογία ψηφίστηκαν ομόφωνα από τους παρόντες Βουλευτές.

Στην τοποθέτησή της η εκ των εισηγητριών της πρότασης, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Σάββια Ορφανίδου ανέφερε ότι αφορμή της πρόταση νόμου ήταν περίπτωση εκδίκασης αποζημίωσης από δικαστήριο για επαγγελματική αμέλεια από γιατρό, ο οποίος δεν μπορούσε να πληρώσει επειδή δεν είχε ασφαλιστική κάλυψη.

Υπήρχε ένα νομοθετικό κενό, όπως είπε η κ. Ορφανίδου, για γιατρούς που ήταν εκτός ΓεΣΥ ή δεν εργάζονταν σε νοσηλευτήρια και δεν ήταν υποχρεωμένοι να έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Παράλληλα ανέφερε ότι ο νόμος καλύπτει και ειδικές άδειες για γιατρούς που έρχονται από το εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

• Αναθυμιάσεις σε πισίνα: Τέθηκαν υπό κράτηση ο 28χρονος και ο 57χρονος - Συνεχίζονται οι εξετάσεις

• Υπόθεση Metamax: Παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο ο 63χρονος και ο 54χρονος

• Στρατηγικές αλλαγές στο Mall of Cyprus - Αποχωρεί το K Cineplex - Ενισχύεται η μόδα με νέα καταστήματα

• Διεθνολόγος στο «Τ»: Η απόσυρση Μπάιντεν και οι πιθανότητες εκλογής της Καμάλα Χάρις

• Αλλαγές στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων: Οι ανησυχίες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων για τις πληρωμές - Καθησυχάζει η Πρόεδρος στο «Τ»Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

Νεκρός άνδρας στην Πάφο: Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη για τον θάνατο του 45χρονου

Ουδεμία υπόνοια για εγκληματική πράξη υπάρχει όσον αφορά τον θάνατο άντρα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Χα Ποτάμι στα Κούκλια, σύμφωνα με τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top