Γερμανία: Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, 102 ετών στο εξώφυλλο της Vogue

Γερμανία: Επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, 102 ετών στο εξώφυλλο της Vogue

Μια 102χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, της οποίας η οικογένεια δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς, είναι το εξώφυλλο της έκδοσης Ιουλίου/Αυγούστου της Vogue Germany.

Η Margot Friedländer, κατά κόσμον Bendheim, γεννήθηκε στο Βερολίνο το 1921. Σύμφωνα με ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στον ιστότοπο του Εβραϊκού Μουσείου του Βερολίνου, η Friedländer πέρασε τις αρχές του πολέμου με τη μητέρα της και τον μικρότερο αδελφό της Ralph μετά τον χωρισμό των γονιών της. Είχαν σχέδια να φύγουν από τη χώρα, αλλά το 1943 ο αδελφός της συνελήφθη από την Γκεστάπο.

Η μητέρα τους αντιμετώπισε την Γκεστάπο, με αποτέλεσμα να απελαθεί στο Άουσβιτς μαζί με τον γιο της, όπου δολοφονήθηκαν και οι δύο.

Αλλά πριν φύγει, άφησε πίσω της ένα μήνυμα για την κόρη της που έγραφε: «Προσπάθησε να φτιάξεις τη ζωή σου».

Η Friedländer, τότε μόλις 21 ετών, κρύφτηκε, αλλά τελικά προδόθηκε και στάλθηκε στο στρατόπεδο Theresienstadt στην κατεχόμενη τότε από τους Ναζί Τσεχοσλοβακία το 1944, σύμφωνα με το μουσείο.

Σε συνέντευξή της στη Vogue Germany, δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων. Ευγνώμων που τα κατάφερα. Που μπόρεσα να εκπληρώσω την επιθυμία της μητέρας μου. Που έχω κάνει τη ζωή μου».

Η Vogue Germany δήλωσε ότι συναντήθηκε με τη Friedländer τέσσερις φορές φέτος και ότι οι φωτογραφίες του εξωφύλλου τραβήχτηκαν τον Απρίλιο στον Βοτανικό Κήπο του Βερολίνου.

Πηγή: CNNi/ertnews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE