Συνάντηση Προέδρου και αντιπροσωπείας της ηγεσίας του ΚΕΒΕ με τον Διοικητή της ΚΤΚ

Συνάντηση Προέδρου και αντιπροσωπείας της ηγεσίας του ΚΕΒΕ με τον Διοικητή της ΚΤΚ

Εθιμοτυπική συνάντηση με το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου κ. Χριστόδουλο Πατσαλίδη πραγματοποίησαν σήμερα, 21 Ιουνίου 2024, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Σταύρος Σταύρου και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Κεντρικής Τράπεζας και απασχολούν την εμποροβιομηχανική κοινότητα.

Πιο συγκεκριμένα ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προοπτικές της Κυπριακής Οικονομίας και ο Διοικητής παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας επί του θέματος.

Συζητήθηκε επίσης το ψηλό κόστος δανεισμού που επιβαρύνει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε άλλους συντελεστές κόστους και ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι μείωσης του.

Ο κ. Πατσαλίδης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο και την αντιπροσωπία του ΚΕΒΕ για την πρόθεση της Κεντρικής Τράπεζας να παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με το Επιμελητήριο, προκειμένου να συζητούνται θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.