ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: «Χρειάζεται μια νέα τεχνική διαπραγμάτευσης»

Τατάρ: «Χρειάζεται μια νέα τεχνική διαπραγμάτευσης»

Χρειάζεται μια νέα τεχνική διαπραγμάτευσης, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας για ανάγκη να είναι πολύ προσεκτικοί να μην παρασυρθούν σε λάθος δρόμο, υποστηρίζοντας ότι η ε/κ  πλευρά είχε ανατρέψει το τραπέζι στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, οπότε δεν έχει νόημα να ξανακαθίσουν στο τραπέζι μετά από τόσες προσπάθειες.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί αναφέρεται σε δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη σε διαδικτυακή της εκπομπή όπου επανέλαβε την γνωστή του θέση για λύση με βάση την κυριαρχική ισότητα. Είπε ότι έχει  την πλήρη στήριξη της Τουρκίας στο Κυπριακό και ότι η «τδβκ» δεν είναι μόνη της, μιλώντας για τη σημασία της «κυριαρχίας». «Έθνη που δεν γνωρίζουν την ιστορία τους είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν», είπε. 

Ανακοίνωσε δε ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί και πάλι την Αγγλία.

Χρειάζεται μια νέα τεχνική διαπραγμάτευσης, ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ μιλώντας για ανάγκη να είναι πολύ προσεκτικοί να μην παρασυρθούν σε «λάθος δρόμο», υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά είχε ανατρέψει το τραπέζι στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις, οπότε δεν έχει νόημα να ξανακαθίσουν στο τραπέζι μετά από τόσες προσπάθειες.

Όσον αφορά το αν θα είναι ξανά υποψήφιος για την «προεδρία» του ψευδοκράτους, ο κ. Τατάρ απάντησε ότι «η υγεία μου και το μυαλό μου είναι αμφότερα στη θέση τους. Έχω αποκτήσει εμπειρία. Πρέπει να γίνουν κάποιες διαβουλεύσεις.  Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτό το δρόμο μόνοι μας, η υποδομή γι' αυτό έχει ήδη γίνει».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top