LIKE ONLINE

Έβγαλε 66.000 δολάρια σε ένα χρόνο πουλώντας μόνο σκουπίδια αλλά όχι… συνηθισμένα

Έβγαλε 66.000 δολάρια σε ένα χρόνο πουλώντας μόνο σκουπίδια αλλά όχι… συνηθισμένα

Λένε ότι τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου και η παρακάτω ιστορία το αποδεικνύει περίτρανα. Στην εποχή του διαδικτύου, υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να βγάλεις κάποιος χρήματα.

Ένα άτομο που αποφάσισε να το κάνει αυτό πράξη είναι ο Leonardo Urbano, 30 ετών, από την Αυστραλία. Μόνο το 2023 έβγαλε το εντυπωσιακό ποσό των 66.000 δολαρίων.

Πώς τα κατάφερε; Συλλέγοντας σκουπίδια.

Όταν λέμε «σκουπίδια», δεν εννοούμε τα γνωστά απορρίμματα, αλλά πράγματα όπως έπιπλα και ρούχα. Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο Leonardo περνούσε τις μέρες του ψάχνοντας σε σωρούς σκουπιδιών στο Σίδνεϊ με την ελπίδα να βρει κρυμμένα… διαμάντια. Μερικά από τα αγαθά που έπεσαν στα χέρια του ήταν ψυγεία, τσάντες Fendi και κοσμήματα – για να αναφέρουμε μερικά. Στη συνέχεια, ο Λεονάρντο πουλούσε αυτά τα αντικείμενα στο διαδίκτυο σε πλατφόρμες όπως το Facebook Marketplace, σύμφωνα με το CNBC Make It.

Στην Αυστραλία, τα τοπικά συμβούλια προσφέρουν δωρεάν αποκομιδή σκουπιδιών.

«Ο καθαρισμός του δήμου είναι μια δωρεάν υπηρεσία αποκομιδής απορριμμάτων που προσφέρεται από τα τοπικά συμβούλια στην Αυστραλία», εξηγεί ο ιστότοπος Sydney City Rubbish.«Η τοπική ομάδα διαχείρισης απορριμμάτων θα έρθει και θα συλλέξει δωρεάν ορισμένα αντικείμενα από το σπίτι σας. Συνήθως, αυτό προσφέρεται δύο φορές τον χρόνο για τους κατοίκους. Ωστόσο, ορισμένα δημοτικά συμβούλια μπορεί να έχουν διαφορετική συχνότητα, όπως μία φορά το τρίμηνο».

Αλλά μέχρι να κανονιστούν αυτή η καθαριότητα, πολλοί άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα αντικείμενά τους στην άκρη του δρόμου, κάτι που φαντάζει ιδανικό για ανθρώπους σαν τον Leonardo που κυνηγούν κρυμμένους θησαυρούς.

Κάποια από τα ευρήματα σοκάρουν

«Μπορούσες να δεις βουνά από πράγματα – κυριολεκτικά, βουνά. Και τότε είναι που βρίσκω τα περισσότερα πράγματα», δήλωσε ο Leonardo, σύμφωνα με το NBC Los Angeles. «Εκεί θα βρίσκονται τα μεγάλα αντικείμενα, όπως ψυγεία, ντουλάπες και καναπέδες».

Μερικά από τα πιο ακριβά του ευρήματα έχουν εκπλήξει τους φίλους του.

«Οι φίλοι μου σοκάρονται με το πόσα καλά ρούχα, καταλήγουν στα σκουπίδια», λέει ο Leonardo. Μερικά από τα αντικείμενα που ανακάλυψε πέρυσι περιλαμβάνουν πάνω από 50 τηλεοράσεις, πάνω από 20 πλυντήρια ρούχων, 50 υπολογιστές/φορητούς υπολογιστές και 30 ψυγεία. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα ευρήματά του ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής του δύο φορές φιναλίστ του βραβείου Archibald, Dapeng Liu, που πιστεύεται ότι αξίζει 3.000 δολάρια.

Ο Λεονάρντο ξέθαψε επίσης μια ιταλική καφετιέρα αξίας 400 δολαρίων. Όχι και άσχημα για σκουπίδια…

Πηγή: newmoney.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

Συγχαρητήρια ΠτΔ σε Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας - «Η ΕΕ θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top