ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διέταξε έρευνα η Αστυνομία εναντίον Γερμανού για πώληση Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα - Όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Διέταξε έρευνα η Αστυνομία εναντίον Γερμανού για πώληση Ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα - Όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρος του

Έρευνα διεξάγει το ΤΑΕ Αρχηγείου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, εναντίον Γερμανού υπηκόου που διαμένει στα κατεχόμενα για εκμετάλλευση – πωλήσεις ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα. Ο εν λόγω Γερμανός ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου την περασμένη Τετάρτη ότι καλείται να δώσει κατάθεση. Υπέγραψε το έγγραφο της κλήσης και επέστρεψε στα κατεχόμενα όπου διαμένει, αντί να περάσει στις ελεύθερες περιοχές, όπως σκόπευε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο κλητευθείς αναμένεται να έρθει αύριο για κατάθεση στο Αρχηγείο.

Η είδηση προέκυψε από την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί την περασμένη Παρασκευή και διατηρείται στην επικαιρότητα έκτοτε. Αρχικά είχε μεταδοθεί από τ/κ ΜΜΕ ότι ο Γερμανός υπήκοος συνελήφθη όταν πήγε να περάσει στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, οδηγήθηκε στην Αστυνομία όπου έδωσε κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση χρηματικό ποσό.

Ο δικηγόρος του– του οποίου το όνομα δημοσιοποιήθηκε σε τ/κ ΜΜΕ – δήλωσε ότι ο πελάτης του συνελήφθη με την κατηγορία της απόκτησης παράνομης περιουσίας στα κατεχόμενα. «Η κατάσταση αυτή έχει πλέον περάσει από τον επενδυτή στον απλό κόσμο», ανέφερε ο Αλπάν Ουζ, σύμφωνα με τη χθεσινή Χαλκίν Σεσί. «Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοια κατάσταση. Έχει χαθεί ο έλεγχος», δήλωσε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους καθώς ακόμη και οι απλοί πολίτες μπορεί να αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν αγοράζουν περιουσία στα κατεχόμενα.

Πρόσθεσε ότι ο πελάτης του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και (αύριο) Τετάρτη θα πρέπει να μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας και τότε θα κριθεί αν θα τεθεί υπό κράτηση ή όχι. Αν, συνέχισε, ο πελάτης του δεν μεταβεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας την Τετάρτη (αύριο), θα εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης. «Η υπόθεση έγινε ανεξέλεγκτη. Έχει περάσει σε επίπεδο ανθρώπων που έκαναν μερικές επενδύσεις ή αγόρασαν ένα σπίτι ή δύο διαμερίσματα», υποστήριξε ο κ. Ουζ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top