ΔΙΕΘΝΗ

Δικαστήριο επιτρέπει και πάλι στον Τραμπ να σχολιάζει την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς

Δικαστήριο επιτρέπει και πάλι στον Τραμπ να σχολιάζει την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς

Ο δικαστής που προήδρευσε στη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, του επέτρεψε και πάλι να σχολιάζει παράγοντες της δίκης - αν και όχι όλους. Με την απόφασή του ο δικαστής Χουάν Μερτσάν έδωσε και πάλι την άδεια στον Τραμπ να κάνει δημοσίως γενικά σχόλια για τους μάρτυρες και τους ενόρκους. Ωστόσο, δεν θα μπορεί να σχολιάζει το προσωπικό του δικαστηρίου, τους εισαγγελείς και τις οικογένειές τους.

Ακόμη, θα παραμείνουν προστατευμένες οι ταυτότητες των ενόρκων. Ο Τραμπ σε πολλές περιπτώσεις, συνήθως λίγο πριν μπει στη δικαστική αίθουσα ή λίγο πριν βγει από αυτή είχε καταφερθεί κατά της απαγόρευσης (gag order) που θεωρούσε αντισυνταγματική. Δεν είχε όμως να πει καλά λόγια ούτε για αυτήν την τελευταία απόφαση του δικαστή. Ο εκπρόσωπός του είπε ότι είναι «μια παράνομη απόφαση από έναν εντελώς ‘διαπλεκόμενο’ δικαστή».

Η απαγόρευση, όπως σημειώνει το BBC, είχε τεθεί σε ισχύ στα τέλη Μαρτίου, αλλά επεκτάθηκε όταν ο Τραμπ επιτέθηκε κατά της κόρης του δικαστή, με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα. Ένα άλλο από τα «θύματα» του Τραμπ ο πρώην δικηγόρος του και δεξί του χέρι, Μάικλ Κόεν. Σε περίπτωση παραβίασης του περιορισμού ο Τραμπ θα έπρεπε να καταβάλει χιλιάδες δολάρια ενώ απειλούνταν με φυλάκιση.

Οι συνήγοροι του Τραμπ είχαν ζητήσει να αρθεί η απαγόρευση μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, που βγήκε στα τέλη Μαΐου.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στη Λεμεσό - Βίντεο από την άγρια συμπλοκή, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ηλεκτροπληξία: Οι κίνδυνοι και πώς μπορείς να προστατευθείς - Χιλιάδες τα ακατάλληλα υλικά στην αγορά

Απαγόρευση κινητών: Θα εφαρμοστεί με τη νέα σχολική χρονιά; Οι διαφωνίες και τα «στρατόπεδα» στη Βουλή

Σε πολιτικό συνέδριο τον Οκτώβριο οδηγείται η ΕΔΕΚ - Δεν τίθεται θέμα παραίτησης της ηγεσίας

Λευκός καπνός στη Σύνοδο Κορυφής - Συμφωνία των «27» για Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλας

Μονή Αββακούμ: Ο Νεκτάριος φέρεται να εξόφλησε αυτοκίνητο με εισφορές πιστών – «Ο Ταμασού έχει έκθεση που τον δικαιώνει…»



ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

ΥΠΕΞ: Σημαντικά μηνύματα για Κυπριακό στο Ψήφισμα για το Βαρώσι

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, με το οποίο καλεί για την άμεση επιστροφή της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων στους νομίμους κατοίκους της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top