Υεμένη: Πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον εμπορικού πλοίου νότια του Άντεν

Υεμένη: Πυραυλική επίθεση των Χούθι εναντίον εμπορικού πλοίου νότια του Άντεν

Ο βρετανικός φορέας για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας (United Kingdom Maritime Trade Operations / UKMTO) ανακοίνωσε σήμερα ότι ενημερώθηκε για περιστατικό που σημειώθηκε 52 ναυτικά μίλια νότια του Άντεν της Υεμένης, όπου ο κυβερνήτης εμπορικού πλοίου ανέφερε ότι πύραυλος έπεσε στη θάλασσα, σε μικρή απόσταση από πλοίο.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως ο UKMTO ενημερώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι προς τον προορισμό του.

 

 

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες Χούθι της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν και στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.


Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Π. Αλαμπρίτης στο «T»: «Δεν θα γίνουμε ΕΛΑΜ για να καλύψουμε οποιονδήποτε θέλει να αποχωρήσει από τον ΔΗΣΥ... Η Αννίτα Δημητρίου θα πρέπει να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Λευκωσίας»

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Αλαμπρίτης αναλύει τις θέσεις του, σε ότι αφορά τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, αλλά και για τον ΔΗΣΥ. Απαντά σε όσους έφυγαν από τους κόλπους του ΔΗΣΥ και προσχώρησαν στο ΕΛΑΜ, λέγοντας πως καλύτερα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, παρά να έχουμε κάποιους που είναι λίγο εντός, λίγο εκτός.

BEST OF TOTHEMAONLINE