ΔΙΕΘΝΗ

Ουάσινγκτον: Οι ενέργειες του Τζούλιαν Ασάνζ έθεσαν ανθρώπους σε κίνδυνο

Ουάσινγκτον: Οι ενέργειες του Τζούλιαν Ασάνζ έθεσαν ανθρώπους σε κίνδυνο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν σήμερα ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος είναι πλέον ελεύθερος έπειτα από συμφωνία με την αμερικανική δικαιοσύνη, είχε θέσει σε "κίνδυνο" ανθρώπους δημοσιοποιώντας χιλιάδες διαβαθμισμένα αμερικανικά έγγραφα τη δεκαετία του 2010.

"Τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν έδιναν πληροφορίες, οι οποίες επέτρεπαν την ταυτοποίηση των προσώπων που είχαν επαφή με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, κυρίως ηγετών της αντιπολίτευσης, ακτιβιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι τέθηκαν σε κίνδυνο λόγω της δημόσιας αποκάλυψής τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ.

"Αυτό περιόρισε επίσης την ικανότητα του αμερικανικού προσωπικού να δημιουργεί σχέσεις και να έχει ειλικρινείς συνομιλίες", πρόσθεσε ο Μίλερ.

Νωρίτερα σήμερα, ο 52χρονος Ασάνζ αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από μια σύντομη συνεδρίαση του αμερικανικού ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Σαϊπάν, στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους. Επέστρεψε στην Αυστραλία, τη χώρα καταγωγής του.

Βάσει της συμφωνίας, ο Ασάνζ δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την απόκτηση και την αποκάλυψη πληροφοριών που άπτονται της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top