ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Νέα συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου - Η τοποθέτηση Σιζόπουλου και ο οδικός χάρτης μέχρι τη λήξη της θητείας του

ΕΔΕΚ: Νέα συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου - Η τοποθέτηση Σιζόπουλου και ο οδικός χάρτης μέχρι τη λήξη της θητείας του

Συνέχεια της συζήτησης για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου, δίνει απόψε το πολιτικό γραφείο της ΕΔΕΚ, το οποίο συνέρχεται στις 7.00.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναμένεται να θέσει ενώπιον του μελών του σώματος τον «οδικό χάρτη» που θα ακολουθήσει το κόμμα μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του 2026, χρονική περίοδος κατά την οποία λήγει η θητεία του Προέδρου της ΕΔΕΚ, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος δεν αναμένεται να διεκδικήσει βουλευτική έδρα ξανά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις επόμενες εκλογές εκτός απροόπτου και αυτό, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δηλαδή στην περίπτωση εσωτερικών διαδικασιών για την ανάδειξη μιας νέας ηγεσίας, τότε το κόμμα θα μπει σε νέα περίοδο εσωστρέφειας, εκτιμούν πηγές εντός του κόμματος.

Η παρατεταμένη εσωστρέφεια στο κόμμα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, ευθύνεται και για το κακό αποτέλεσμα στις πρόσφατες εκλογές.

Στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου αναμένεται να γίνει συζήτηση και για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν δημόσιες παρεμβάσεις από στελέχη για αυτό το ζήτημα.

Το επόμενο βήμα για την ΕΔΕΚ θα είναι η συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος, η οποία τοποθετείται σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top